Kodin Kuvalehti
Ja vielä yksi lisäsyy rakastaa pääsiäistä: munahuumori! Kuva: Shutterstock
Ja vielä yksi lisäsyy rakastaa pääsiäistä: munahuumori! Kuva: Shutterstock

Moniin juhlapäiviin liittyy sietämättömiä paineita. Pääsiäinen on toista maata! Se on vuoden paras juhla siksi, ettei se oikeastaan tunnu juhlalta lainkaan.

 1. Pääsiäisenä saa olla möllöttää kotona omassa rauhassa. Sukulaiset eivät odota yhteistä aikaa niin kuin jouluna tai juhannuksena.
 2. Siksi ei myöskään tarvitse siivota pääsiäistä varten, voi vain potkia pölypalleroita kauemmas nurkkiin ja sängyn alle. Voi pestä ikkunat tai jättää pesemättä. Jos haluat pestä, ehdit pääsiäisen vapaapäivien ansiosta lukea täydelliset ikkunanpesuohjeet tästä. Sen jälkeen tiedät ikkunanpesusta aivan kaiken.
 3. Ei tarvitse hankkia pääsiäiskuusta, viritellä pääsiäiskynttelikköjä tai laulaa – saati kuunnella marketeissa – pääsiäislauluja.
 4. Kenellekään ei tarvitse ostaa hiki päässä lahjoja.
 5. Pääsiäiskoristeiksi kelpaavat risut ja kananmunat.
 6. Pääsiäisenä voi avata mökkikauden.
 7. Ei ole painetta pukeutua pyhäpukuun. Kotioloissa voi kuljeskella kaikkein virttyneimmissä verkkareissa. Niissä voi hoitaa samalla puutarhahommat tai mökin kevätsiivouksen.
 8. Mihin tahansa säähän voi olla tyytyväinen. Jos sataa räntää ja tuulee, on vain kivasti perinteinen pitkäperjantain sää. Jos paistaa aurinko ja on lämmintä, ei haittaa sekään.
 9. Pääsiäisen ansiosta syntyy kaksi tavallista lyhyempää työviikkoa.
 10. Ei ole pakko syödä perinneruokia kolmatta päivää ja sen jälkeen vielä tähteinä. Saa kyllä syödä mämmiä ja pashaa, mutta kukaan ei taivastele sitä, jos inhoat niitä, koska tosi moni inhoaa. Toisaalta he eivät ole vielä kokeilleet mämminäkkäriä, -pehmistä ja vanukasta.
 11. Aikuinenkin saa ahmia suklaamunia. Onhan melkein pakko kokeilla pääsiäisen hittileivonnaista: Kinder-juustokakkua!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla