Kuvat
Katri Lehtola
Jonna Järnefeltiä ja Anu Sinisaloa yhdistää myös ruotsinkielisyys.
Jonna Järnefeltiä ja Anu Sinisaloa yhdistää myös ruotsinkielisyys.

Näyttelijäkollegat ja ystävät Anu Sinisalo, 53, ja Jonna Järnefelt, 54, nauttivat viisikymppisyydestä. – Tämän ikäisenä ei tarvitse siivota itseään ketään varten.

Näyttelijäkollegat Anu Sinisalo ja Jonna Järnefelt tutustuivat viime vuoden kesällä, kun molemmat näyttelivät Heinolan kesäteatterin Kunnon komedia -näytelmässä. Kesätyö Heinolassa päättyi, mutta Anun ja Jonnan ystävyys on jatkunut.

– Ystävystyminen viisikymppisenä on kuin yllätyslahja! Ei ole itsestään selvää, että tässä iässä jaksaa vielä tutustua uuteen ihmiseen, kun on jo elämää takana ja vanhojen ihmissuhteidenkin ylläpitäminen voi viedä aikaa ja energiaa, Jonna sanoo.

– On huikeaa saada vielä tässä elämänvaiheessa tutustua uuteen ihmiseen, joka paljastuu pikkuhiljaa. Se on kuin lukisi loistavaa romaania, jota ei malta laskea käsistään. Nuorempana ystävystyminen oli ehkä välittömämpää. Viisikymppisenä on jo tarkempi, kenen kanssa haluaa elämänsä ja aikansa jakaa, Anu miettii.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viime aikoina ystävykset ovat pohtineet myös ikääntymistä. Naiset ovat huomanneet, että viisikymppisenä on itse asiassa aika ihanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vanhenemisessa on rauhoittavaa, että ulkonäön sijasta keskiöön nousee se, mitä osaa, Jonna sanoo.

– Tämän ikäisenä ei tarvitse siivota itseään ketään varten. Ei oikein enää jaksa esittää mitään muuta eikä tehdä vaikutusta. Minua viehättää ajatus itsekseen tulemisesta.

Millaista Jonnan ja Anun ystävyys on? Entä miten he suhtautuvat työurillaan olleisiin työttömyysjaksoihin ja siihen, kun kollega vie roolin nenän edestä? Lue lisää Me Naisten tuoreesta numerosta 32/2019. Digilehden voit lukea täällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla