Kuvat
Liisa Valonen
"Tavoittelen asioita, en haahuile. Olen ehdottomasti toteuttaja", Krista sanoo.
"Tavoittelen asioita, en haahuile. Olen ehdottomasti toteuttaja", Krista sanoo.

Ohjaaja Antti J. Jokisen kanssa naimisissa oleva Krista ei nuorempana haaveillut häistä tai perheestä. – En ole kovin romanttinen ihminen.

Rauhallisuus ei ole luonteenpiirre, jolla lähipiiri ensimmäisenä kuvailisi näyttelijä Krista Kososta, 36.

– En yleensä ole koskaan rauhallinen, vaan tykkään jatkuvasti tehdä asioita. Monet kehottavat minua rauhoittumaan. Vihaan, kun miehet tekevät sitä. Se vain provosoi lisää, Krista kertoo Me Naisten Unelmakartta-haastattelussa.

Hääpäivänään viime vuoden toukokuussa Krista ei kuitenkaan tarvinnut rauhoittelua. Kun hyvä ystävä Armi Toivanen koutsasi Kristaa sanoin ”hengitä, hengitä, muista hengittää”, Krista totesi neuvon tällä kertaa turhaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olin yllättynyt siitä, miten rauhallinen olin. Analysoin sen niin, että päätös oli varmaan oikea. Ei tarvinnut miettiä, karkaanko.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Krista ei koskaan nuorempana haaveillut häistä tai perheestä. Nyt hän on kuitenkin naimisissa ohjaaja Antti J. Jokisen kanssa. Pari tapasi reilut kahdeksan vuotta sitten, kun Antti palkkasi Kristan ohjaamaansa elokuvaan Puhdistus. Yhteinen tytär on nelivuotias.

– En ole kovin romanttinen ihminen, eikä minulla ole koskaan ollut romanttisia haavekuvia elämästä. Asioiden raamit eivät ole minulle tärkeitä vaan kiinnittyminen johonkin: puolisoon, ystäviin tai lapseen.

Krista ei halua suunnitella liiaksi asioita, jotta ei tulisi liian kovia pettymyksiä.

– Olen huomannut, että kaikki mitä suunnittelee, menee kuitenkin vituiksi. Ylevät periaatteet eivät kanna pitkälle. Sanotaan, että "Life is what happens when you are busy making other plans". Se on osuva lause.

Krista haaveili nuorena kirjailijan ammatista. Miksi hän luopui haaveesta? Mitä hän ajattelee äitiydestä ja feminismistä. Lue koko Kristan Unelmakartta-haastattelu Me Naisista 43/2019. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla