”Jos joku peukuttaa netissä, se ei ole vielä ystävyyttä. Uskon, että oikeaan ystävyyteen tarvitaan face to face -kohtaamisia tai ihonmyötäistä kosketusta”, Tarja Halonen sanoo.
”Jos joku peukuttaa netissä, se ei ole vielä ystävyyttä. Uskon, että oikeaan ystävyyteen tarvitaan face to face -kohtaamisia tai ihonmyötäistä kosketusta”, Tarja Halonen sanoo.

Elämäni oivallukset -haastattelussaan presidentti Tarja Halonen, 76, kertoo aikovansa edelleen olla kapinallinen.

 ”Lasten hankkimatta jättäminen ei ole mikään ilmastoteko”, Tarja Halonen jyrähtää Me Naisten haastattelussa.

Presidentti on pannut merkille, miten lastensaamisikä on jatkuvasti lykkääntynyt, koska elämä halutaan suunnitella liian tarkasti tai elämänmittaiseen vastuuseen ei haluta sitoutua.

– Tai sitten perheen perustamiseen liittyy pelkoja, mutta tässä olen tiukkana: ne pitää voittaa. On lapsia saatu paljon vaarallisemmissa ja huonommissakin olosuhteissa, Halonen sanoo Elämäni oivallukset -haastattelussaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Vanhemmuus on elämän kokoinen kokemus. Minulle se on opettanut erityisesti kärsivällisyyttä ja huumorintajua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Halonen puhuu myös ystävyydestä, huumorista, työstään kestävän kehityksen puolesta, rakkaudesta sekä iästään. 76-vuotiaana hän kieltäytyy olemasta ikämannekiini siitä, mitä kaikkea vielä voi tehdä.

– Aion myös edelleen olla kapinallinen, presidentti sanoo.

Tasa-arvotyöstään tunnettu Halonen seuraa nykyään mielenkiinnolla miesten roolin muutosta. Hän myös kertoo taustastaan, missä naiset huolehtivat perheestä ja olivat vastuunkantajia.

– Ystäviensä mukaan isoäitini oli sanonut, ettei ’valtiolle eikä kirkolle kuulu, kenen kanssa leipäni ja vuoteeni jaan’ ja niin hän eli. Meillä miehen rooli on ollut vähemmän korostettu ja naisen on pitänyt pystyä huolehtimaan itsestään ja läheisistään.

Mille Tarja Halonen nykyään ärhentelee? Mitä hän ajattelee asemastaan lasikattojen murtajana ja miten hän neuvoo tulevia johtajia? Miten Halonen suhtautuu kuolemaan? Lue Tarja Halosen haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 31/2020. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Vierailija

Jos he ovat ainoat auttavat läheiset, niin jotain on tullut tehtyä väärin.
Sen varaan ei kannata eikä saa jättää, että jälkipolvi auttaa. Se olisi itsekästä..

Haloselta helmiä?

Halosen ajattelu on vapauttavaa: Sen perusteella auton ajamisesta kieltäytyminenkään ei ole ilmastoteko, koska on aikaisemmin ajettu paljon huonommillakin teillä. Lisäksi naisen rooli korostaminen mieheen verrattuna on täysin sukupuolirasistista ajattelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla