Netta Suikkanen ja Hannes Hyvönen kohtasivat toisensa puolitoista vuotta sitten. Se oli menoa se. Kuva: Juha Salminen
Netta Suikkanen ja Hannes Hyvönen kohtasivat toisensa puolitoista vuotta sitten. Se oli menoa se. Kuva: Juha Salminen

Selviytyjissä paraikaa kisaava Hannes Hyvönen, 43, oli viisi vuotta sitten asunnoton ja baareissa viihtyvä ex-kiekkoilija, kunnes päätti laittaa elämänsä kuntoon. 

Viisi vuotta sitten ex-jääkiekkoilija Hannes Hyvönen oli pohjalla.

Hän oli asunnoton, ja kaikki vähä omaisuus oli sullottu autoon. Alkoholia oli jo pitkään kulunut liikaa. Hän ei ollut saanut enää uutta sopimusta mihinkään seuraan, ja herätessään aamulla työkaverinsa sohvalta hän mietti, miten oli päästänyt elämänsä sellaiseen pisteeseen.

Hannes oli muutama vuosi aiemmin eronnut kahden nuorimman lapsen äidistä ja jäänyt asumaan Ruotsiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Yhtäkkiä asuin kesämökillä ja olin totaalisen yksin. Kaikki kaverit hävisivät ympäriltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Treenaamattomuus sai vanhat urheiluvammat oireilemaan, ja Hannes söi särkyihin vahvoja kipulääkkeitä. Hän suuntasi usein baareihin paetakseen yksinäisyyttä. Kiloja alkoi kertyä, eikä entinen huippu-urheilija pian tunnistanut itseään peilikuvasta.

– Olin yli 100-kiloinen löysä paska, Hannes kuvailee.

Alkuvuodesta 2015, työkaverin sohvalla maatessaan, Hannes päätti kääntää elämänsä suunnan.

– Aloin käydä vain töissä, salilla ja ruokakaupassa, ja lopetin alkoholinkäytön kokonaan. Keskityin tekemään asioita, joista tuli hyvä olo. Tein tietoisen päätöksen ajatella kaikesta positiivisesti.

Elämänmuutosta tehdessään Hannes oli päättänyt palata kotimaahan. Mahdollisuus siihen tarjoutui, kun hän sai Suomesta työtarjouksen syyskuussa 2016. Puolitoista vuotta sitten hän tapasi kuntosalin ovella fitnessurheilija Netta Suikkasen. Myös Netalla oli vaikea menneisyys: hän oli nähnyt lapsena läheltä alkoholismia ja asioita, jotka jättivät jälkensä herkkään mieleen. Rankka tausta yhdisti:

– Hannes on ensimmäinen ihminen, jonka edessä olen voinut ja uskaltanut olla täysin oma itseni ja täysin avoin kaikesta, Netta sanoo.

Mitä Hannes ja Netta kertovat menetysten täyttämästä syksystä? Miten Hanneksen lapset ovat suhtautuneet Nettaan? Aikovatko he hankkia yhteisiä lapsia? Lue koko haastattelu Me Naisten tuoreesta numerosta 8/2019. Uuden digilehden voit lukea tästä.

Hyvä Hannes!

Suomalainen kommetoi moittimalla kun  retoriikka ei muuhun riitä.se on selvä!Ihmettelen kyllä  Me Naiset lehteä joka ei mitenkään kollaa kirjoituksia  eka kommentti  oli hirveä !Hannes on ok.selvityjissä   ei hauku eikä räksytä  niitäkin riittä siellä!Hieno kirjoitus Hanneksesta kiva  kun sait elämän balanssiin!

Tellu

Hyvä.. hienoa että parempi elämä 😍 moittijoiden kannattas me nä itseensä ja miettiä miten tuo omaa pahaa oloaan esille 🤔👍🏻

Sisältö jatkuu mainoksen alla