Jos katsot Lauri Tähkää Vain elämää -ohjelmassa, rakastut häneen. (Jos et siis jo rakastunut.)

On se kova. Lauri Tähkä nimittäin. Tämä on tullut selväksi jo kahdessa ensimmäisessä Vain elämää -jaksossa.

Eikä Tähkä vetoa ainoastaan ydinkohderyhmäänsä, keski-ikäisiin heteronaisiin, vaan myös esimerkiksi Samu Haber tunnusti hiljattain tv:ssä rakastuneensa kollegaansa. 

Edellisellä Vain elämää -kaudellaan (vuonna 2016) Tähkä hurmasi katsojat tattirisotolla ja linnunpöntöillä. Tällä kaudella Tähkä saa luultavasti uusia ihailijoita ihan vain laulamalla itsensä heidän sydämiinsä. Tähkällä on nimittäin nyt enemmän kuin koskaan jotain, mistä ammentaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Ylivoimainen tuskallisten tunteiden tulkitsija

Häpeä, suru, viha, vitutus, kaipuu ja niin edelleen. Ei ehkä kaikkein helpoimpia tunteita, mutta Lauri Tähkän kanssa näiden tunteiden tunteminen on helpompaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tähkällä lienee suuri joukko faneja, jotka lämpenevät miehen viekkaille virnistyksille, mutta parhaimmillaan Tähkä on, kun hän karsii kaiken ylimääräisen.

Riittää, että Tähkä istuutuu tuolille, sulkee silmänsä, puristaa mikkiä kaksin käsin ja antaa tulla niin, että kaulasuonet ovat revetä. Silloin hän on läsnä – ja saa kuulijansa uskomaan kaiken, mitä hänen suustaan tulee.

Tällainen hetki nähtiin Vain elämää -kauden ensimmäisessä jaksossa, kun Tähkä tulkitsi Antti Tuiskun Blaablaan (En kuule sanaakaan). Katso esitys alta:

 

2. Aikuisen miehen alkukantainen voima

Ero lasten äidistä. Yksinhuoltajuus. Tyhjän pesän syndrooma. Toinen avioero, jonka käsitteleminen johti siihen, että Tähkä sammui Roomassa kadulle ja kadotti kenkänsä. Ja sitten oli tietysti se takavuosien kohuero Elonkerjuu-yhtyeestä.

Tähkälle on sattunut ja tapahtunut (niin kuin voi olettaakin, kun elämää on takana 45 vuotta), ja hän on kertonut joutuneensa tekemään kipeitä valintoja, jotta saisi esittää lauluja. Ja onhan se selvää, että ilman näitä kriisejä se alkukantainen voima, joka Tähkässä on, ei välittyisi kuulijalle. 

Todistusaineistoa tästä voimasta näet videolla, jossa Tähkä tulkitsee Paula Vesalan Nyt on lähtö -kappaleen:

 

3. Se energia

Jokainen Tähkän keikalla ollut tietää, millaisen energian Tähkä saa parhaimmillaan luotua lavalle. Mutta Ville Gallen Vain elämää -päivänä (pe 20.9.) myös muut pääsevät todistamaan tv-ruudun läpi, miten Tähkä saa karismallaan kaikki pauloihinsa silloinkin, kun biisi ei ole hänelle kaikkein sopivin.

4. Mystisyys


Emme ehkä edes halua tietää.
Kuka hän on?
 

Lauri Tähkä on kertonut yksityiselämästään niukasti. Ja mitä pidempään hän malttaa pitääkin Jarkko Suon piilossa, sitä parempi se on Lauri Tähkälle.

Vaikka yleisö janoaa usein yksityiskohtia, ei kaikkea kannata kertoa. Jos Lauri Tähkä haluaa, että häneen käydään yhä kuumana, kannattaa kakalla käymiset pitää jatkossa omana tietonaan. Yksi avautuminen (Paula Vesalan Vain elämää -jakso pe 13.9.) suotakoon, mutta toinen olisi ehkä jo liikaa.

Me Naiset ja Vain elämää -ohjelmaa esittävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin. Lauri Tähkän päivä nähdään tv:ssä pe 27.9.

Vierailija

Mielipiteitä on monia,kaikki kunnia niille, en tiedä mikä tässä Lauri Tähkässä on se jokin,jokin asia vain erottaa niinsanotusti miehet pojista. Mutta väitän että vaimoni sai eläessään lisää energiaa ja elämänhalua hänen lauluistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla