Me Naiset
|
Milla Kukkonen
Anna Puu kuvattuna kesällä 2018. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Anna Puu kuvattuna kesällä 2018. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

Muusikko, puutarhaharrastaja, kauppatieteiden maisteri, aamupuuroon itkeskelijä. Anna Puu näyttää tuoreessa Yökylässä Maria Veitola -jaksossa itsestään monta eri puolta.

Tällä viikolla nähtävässä Yökylässä Maria Veitola -ohjelman jaksossa toimittaja-juontaja Maria Veitola, 46, vierailee muusikko Anna Puun eli Anna Puustjärven, 37, kotona Helsingissä.

Jaksossa Anna ja Maria tekevät yhdessä ruokaa, käyvät noutamassa Annan seinälle uuden taideteoksen, työntävät kädet multaan puutarhassa ja keskustelevat syvällisiä. Jaksossa Anna kertoo esimerkiksi suhteestaan avopuolisoonsa Jukka Immoseen

Anna jakaa katsojille myös monia hauskoja yksityiskohtia elämästään. Ja mikä parasta, hän antaa omalla esimerkillään myös lukuisia hyviä elämänohjeita ihan jokaiselle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kokosimme Annan Yökylässä-jaksosta seitsemän hyvää havaintoa elämästä:

1. Kompromissit kuuluvat ihmissuhteisiin

Annan kumppanilla Jukalla on koira. Anna kertoo, ettei pidä itseään ensinkään koiraihmisenä, mutta olosuhteiden vuoksi hän on hyväksynyt karvaisen kaverin yhteishuoltajuuden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samaan hengenvetoon Anna kertoo, että myös suhteen toinen osapuoli on todennäköisesti tehnyt yhteiselossa myönnytyksiä. Kuuluvathan monenlaiset kompromissit osaksi ihmissuhteita.

– En tiedä, halusiko tämä toinen lasta, mutta näin näitä elämiä yhteen sovitetaan, Anna toteaa.

Annalla on 9-vuotias tytär ex-aviopuolisonsa Olli Ripatin kanssa.

Sapuskan äärellä! Kuva: MTV3
Sapuskan äärellä! Kuva: MTV3

2. Jätä toisten pisteet rauhaan

Jaksossa Anna ja Maria syövät ruokaa yhdessä Annan siskon Emmyn ja ystävän Ainon kanssa. Ruokailun lomassa Emmy kertoo, että siskokset tietävät tasan tarkkaan, mitkä asiat toista ärsyttävät.

Kaksikko on kuitenkin sopinut yhdessä, ettei niitä niin sanottuja triggerpisteitä painella turhan päiten.

– Ollaan sovittu asiasta. Siskot tietävät toistensa heikot paikat. Niitä olisi helppo painella, kun oikein itseä ärsyttää, Anna kertoo.

Maria tokaisee keskusteluun, että moinen sopimus olisi paikallaan monissa parisuhteissa ja ystävienkin välillä. Emme voisi olla enempää samaa mieltä!

3. Epätietoisuudessa piilee mahdollisuus

Ennen osallistumistaan Idols-ohjelmaan vuonna 2008 Anna oli juuri valmistunut kauppatieteiden maisteriksi. Hän oli saanut tutkintopaperit kouraansa vain paria päivää ennen koelauluja.

– Menin koelauluihin, koska en edelleenkään tiennyt, mitä halusin olla isona, Anna tokaisee Marialle.

Nyt koelauluista on kulunut jo yli 10 vuotta, ja Annasta on kasvanut yksi Suomen suosituimmista artisteista.

4. Vaikeista asioista voi päästä yli

Kolmekymppisenä uudelleen identiteettiään etsiskellessä Anna erosi puolisostaan, tyttärensä isästä. Hän kertoo Marialle, että päätös erota oli hänen omansa. Hän myöntää, ettei kohdellut eron hetkellä ex-puolisoaan välttämättä ihan parhaalla tavalla.

– Se tuli aika sammakkona.  Olen huomannut, että puhuminen on tärkeä asia. Huomaan, että jokaisella levylläni työstän tätä asiaa. Yritän teksteissä terapoida tätä – yritän päästä sellaisesta… syyllisyydentunteesta. En halunnut aiheuttaa mielipahaa enkä halunnut satuttaa. Mutta sitten siinä vain kävi niin, Anna kertoo.

Vaikka eron käsitteleminen on ollut pitkällinen prosessi, nykyään Anna ajattelee, että se oli oikea päätös.

– Tiesin, että jossain vaiheessa pääsemme siihen, missä nyt olemme. Tyttärellä menee hyvin, asumme lähekkäin, olemme joustavia ja hyviä vanhempia molemmat. Olemme keskenämme väleissä.

Anna ja Jukka edustivat ensimmäisen kerran yhdessä Linnan juhlissa viime joulukuussa. Kuva: Sanoma-arkisto
Anna ja Jukka edustivat ensimmäisen kerran yhdessä Linnan juhlissa viime joulukuussa. Kuva: Sanoma-arkisto

5. Herkkyyttä ei tarvitse hävetä

Anna herkistyy useampaan otteeseen jutustellessaan Marian kanssa: esimerkiksi silloin, kun hän puhuu erostaan. Hän kertoo, että itkee ja herkistelee hyvin usein.

– Olin joskus kirjoittamassa tekstiä, jossa oli ajatus siitä, että itketään aamupuuroon. Se on niin minun elämää, Anna kertoo.

Samaan aikana hän toteaa yhden merkityksellisen muistutuksen meille kaikille: Herkkyydessä ja tunteiden ilmaisemisessa ei ole mitään noloa.

– Nyt minä vollotan tässä, mutta en minä häpeä itkemistä, Anna kertoo kyynelten lomassa.

6. Mummun apuun kannattaa luottaa

Puutarhanhoito on yksi Annan kesäharrastuksista. Anna ja Maria käyvätkin jaksossa hoitamassa Annan pientä maapalstaa, jossa kasvaa esimerkiksi porkkanoita ja palsternakkaa. Puutarhanhoidossa Anna pitää isoäitiään auktoriteettina, joka takuulla tietää, pärjäävätkö porkkanat:

– Olen perinyt tämän [puutarha]geenin mummulta. Soitan hänelle, jos tarvitsen apua, Anna kertoo.

Viherpeukalot tohinoissa. Kuva: MTV3
Viherpeukalot tohinoissa. Kuva: MTV3

7. Henkseleiden paukuttelu tekee hyvää

Onko sinun välillä vaikea nauttia elämän onnistumisista? Tuppaatko vähättelemään itseäsi?

Älä suotta! Ota sen sijaan mallia Annasta.

Kun hän onnistuu jaksossa valmistamaan itselleen ja Marialle maukasta ruokaa, hän iloitsee siitä aivan täysillä:

– Tiedätkö, kun tulee sellainen onnistumisen tunne? Jos minulla olisi henkselit, niin paukuttelisin niitä! Anna nauraa.

Vierailija

Paavo ei kylläkään ole Annan ja Jukan koira vaan Jukan exän Jenni Vartiaisen, jonka luona se asuu. Outoa että Anna antaa ymmärtää toisin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla