Kuvat
Amanda Aho
Pasi, 42, ja Sami Kurosta, 45, yhdistää veljeys ja tukkahevi.
Pasi, 42, ja Sami Kurosta, 45, yhdistää veljeys ja tukkahevi.

Isyys on rauhoittanut Uudenkaupungin musiikkipiireissä varttuneita veljeksiä. – Sami on rakastava isä. Oona on Samille tärkeintä maailmassa, Pasi sanoo.

Sami Kurosta, 45, ja hänen pikkuveljeään, kokiksi opiskellutta ja markkinointityöstä leipänsä ansaitsevaa Pasi Kurosta, 43, yhdistää vakaus, rauhallisuus ja rakkaus ruuanlaittoon ja 80-luvun tukkaheviin. Rakkausasioissa he ovat kuitenkin erilaisia.

– Vaikka Pasi pikkuveli onkin, hän on rakkausasioissa järkevämpi kuin minä. Kun parisuhteeni on päättynyt, Pasi osaa laittaa asiat mittasuhteisiin, Sami nauraa.

Siinä, missä Samilla on aikuisiällä ollut enemmän suhteita, Pasi on ollut yhdessä vaimonsa kanssa 19 vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Pitkän suhteemme salaisuus lienee keskustelutaito, joustavuus ja riittävä yhteisen ajan järjestäminen, Pasi kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Meillä on ollut vaikeitakin aikoja, kuten lapsettomuutta. Selvisimme puhumalla ja toisiamme tukemalla. Sekin päättyi lopulta onnellisesti, kun Ronja syntyi neljän vuoden yrittämisen jälkeen helmikuussa 2017.

Sami ja Pasi arvelevat, että isyys on rauhoittanut heitä molempia.

– Sami on rakastava isä. Oona on Samille tärkeintä maailmassa, Pasi sanoo.

– Oona on isänsä tyttö. Hänkin on aika kaavoihin kangistunut, omatoiminen ja rauhallinen. Meistä on kivaa pitää kiinni rutiineista, kuten tiettyyn aikaan tapahtuvista aamutoimista ja ruokailuista, Sami kertoo.

Sami myöntää, että häntä jännittää aika, jolloin Oonasta tulee teini.

– Ei vanhemmuus helppoa ole. Mutta ei elämän tarvitse olla täydellistä, riittää, että siitä saa siedettävää. Toivon, että Oonasta kasvaisi kunniallinen, itseensä tyytyväinen kansalainen.

Millaisen lapsuuden ja nuoruuden Sami ja Pasi viettivät? Entä miten he nykyään viettävät yhteistä aikaa ja mitä yhteisiä haaveita heillä on? Lue Me Naisten tuoreesta numerosta 28/2019. Digilehden voit lukea täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla