ET
”Vaikeat hetket antavat mahdollisuuden sille, että suhde muuttuu entistä paremmaksi. Meille kävi näin Teemun kanssa”, Vappu Pimiä sanoo. Kuva: Sanoma-arkisto / Aleksi Jalava
”Vaikeat hetket antavat mahdollisuuden sille, että suhde muuttuu entistä paremmaksi. Meille kävi näin Teemun kanssa”, Vappu Pimiä sanoo. Kuva: Sanoma-arkisto / Aleksi Jalava

Juontaja Vappu Pimiä iloitsee pesutornista ja yrittää nukkua öisin enemmän. Viimevuotinen parisuhdekriisikin on muisto vain. Vappu kertoo elämänsä tärkeimmistä numeroista Minun numeroni -juttusarjassa.

40 vuotta

Jännää, miten monet kauhistuvat ikääntymistä, vaikkei siihen ole syytä. Vanheneminen on vapauttavaa, sillä ymmärrän yhä paremmin, etten ymmärrä mistään mitään. En missään nimessä haluaisi olla taas 20- tai 30-vuotias.

Olen aina ollut suorapuheinen, mutta enää en viitsi tuhlata kenenkään aikaa siihen, että sanon jotain turhaa. Arvostan sitä piirrettä myös muissa ihmisissä.

”Suhteemme muuttui entistä paremmaksi.”

1 parisuhdekriisi

Olemme olleet aviomieheni Teemu Huuhtasen kanssa yhdessä kahdeksan vuotta. Viime vuonna ilmassa oli seitsemän vuoden kriisi. Sen aiheuttivat työ, stressi, kiire, ruuhkavuodet ja väsymys.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka vuosi oli rankka ja toi ensi kertaa välillemme hämminkiä, en pelästynyt, sillä kriisit kuuluvat parisuhteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaikeat hetket antavat mahdollisuuden sille, että suhde muuttuu entistä paremmaksi. Meille kävi näin. Nyt lennämme taas korkealla.

1000 pulahdusta avantoon

Käyn mökillä joka viikonloppu avannossa. Veteen on päästävä heti, kun herään. Se on rutiini, josta en tingi.

Jos käyn lenkillä, avanto tulee heti lenkin perään. Saunastakin käyn useamman kerran siellä pulahtamassa.

En jää kylmään veteen asumaan. Olen siellä sen aikaa, kun hyvältä tuntuu. Nykyisin on muodikasta harrastaa kylmäaltistusta, jossa vedessäoloaikaa pidennetään jatkuvasti.

Olen nuoresta tytöstä saakka halunnut käydä vedessä ympäri vuoden. Tahdon kuitenkin tehdä sen hyvä olo edellä, en hampaat kalisten ja itseäni rääkäten.


”Kannoin 7. kerroksessa neljä Ikea-kassillista vaatteita pesutupaan ja takaisin yhdessä vauvan ja kolmevuotiaan kanssa.”

5 koneellista pyykkiä

Muutimme viime kesänä uuteen kotiin, jonne halusin ehdottomasti pesutornin ja kodinhoitohuoneen. Muille ne ovat arkisia itsestäänselvyyksiä, mutta minulle pyykkitorni on luksusta.

Ennen pesin pyykit taloyhtiön pesutuvassa. Jaettu pyykkitupa on maailman paras keksintö, mutta kun sain lapsia, sen käyttö ei ollut enää ihan yksinkertaista.

Asuimme seitsemännessä kerroksessa, josta kannoin neljä Ikea-kassillista vaatteita pesutupaan ja takaisin yhdessä vauvan ja kolmevuotiaan kanssa. Aloitin urakan neljältä iltapäivällä ja lopetin iltakymmeneltä. Sen jälkeen viikkasin vielä vaatteita yötä myöten.

Nyt olen onnellinen, kun voin pestä koneellisen pyykkiä päivässä ja hoitaa viikkauspuuhat televisiota katsellen.

2 talk show’ta

Tein kuusi vuotta sitten Korkojen kera -talk show’ta Jenni Pääskysaaren kanssa. Viimeiset pari vuotta ehdin haaveilla, että saisin vielä tehdä keskusteluohjelmaa.

Kun tähdet ja oikeat tyypit osuivat kohdilleen, syntyi Vappu ja Marja Live yhdessä Marja Hintikan kanssa.

Talk show’n tekeminen on intensiivisempää kuin pelkkä juontaminen.

Tanssii tähtien kanssa vei minulta pari päivää viikossa, mutta talk show’ta tehdään viitenä päivänä viikossa. Maanantaisin ja tiistaisin buukkaamme haastateltavia ja kirjoitamme juontoja, keskiviikkoisin on suora lähetys, torstaina kuvataan inserttejä ja perjantaisin on iso palaveri.

”Viikonloppuna kokkailen monta tuntia.”

6 tuntia unta

Tavoitteeni on nukkua kahdeksan tuntia yössä, mutta lasten myötä se on jäänyt haaveeksi. Unimääräni on tavallisesti kuuden ja seitsemän tunnin välissä.

Pyrin menemään sänkyyn kympin uutisten jälkeen, mutta joskus minun pitää vielä tehdä töitä. Jos taas teen illalla suoran lähetyksen, en pysty pitkään aikaan nukahtamaan, koska käyn niin kierroksilla.

Äitini on ollut välillä huolissaan siitä, etten nuku riittävästi. Olen kuulemma hänen kolmesta lapsestaan se, joka tarvitsee eniten unta.

Erityisen huolissaan hän oli, kun aloitin juontajan urani tv-chatissa ja valvoin öisin. Aamuradiota tehdessäni taas heräsin tosi aikaisin.

Lasten syntymän jälkeen olen kuitenkin oppinut sietämään väsymystä.

6 kokkiveistä

Suomalaisten suurin ruuanlaittosynti ovat huonot veitset. Kannattaa panostaa edes yhteen laadukkaaseen kokkiveitseen. Se tekee ruuanlaitosta paljon helpompaa.

Arkena teen ruokaa kerran päivässä. Viikonloppuna kokkailen monta tuntia, välillä vieraille ja välillä omalle perheelle.

Pidän tiukasti kiinni siitä, että meillä istutaan arkenakin ruokapöytään eikä katsella samalla televisiota tai puhelimia.

Vappu Pimiä

Syntynyt 16.5.1978 Helsingissä, jossa asuu.

Perhe Aviomies Teemu Huuhtanen, 6- ja 3-vuotiaat tyttäret.

Harrastaa Fustra-lihaskuntoharjoittelua, lenkkeilyä ja vesijuoksua.

Tämä on ET-lehden artikkeli, joka on julkaistu menaiset.fi:ssä. Lisää ET:n juttuja löydät täältä.

Vierailija

Pienellä pisteellä on suuri merkitys. Tiedän, että monen mielestä kommenttini on ärsyttävää nipotusta, mutta siltikin kommentoin. :D

Tämän jutun otsikko "Vappu Pimiä ja Teemu-puoliso selvisivät 7 vuoden kriisistä..." antaa ymmärtää, että Vapulla ja Teemulla olisi ollut 7 vuotta kestävä kriisi, mutta kyseessä taitaa kuitenkin olla 7. vuoden kriisi.  Yhden pienen pisteen unohtaminen on joskus merkittävä. ;)

Vähän syvyyttä

Vai on pesutorni muille itsestäänselvyys?!? Tämä ihminen on juontaja/talkshow housti, mutta yllättävän vähän näkyy tietävän tavisten arjesta oman yltäkylläisyyden keskellä kelluessa.
Ja voi, kun hyvin moni opiskelee, työskentelee ja hoitaa lapset, joten unen puute hieman saattaa hiertää. Mutta Vappu on jotenkin niin kepeä aina näissä. Näkee vain itsensä ja puhuu sankaritarinoita itsestään, nyt jo parisuhteestaankin.
Syvyys on siinä, että korostelee omaa ylellistä ja yltäkylläisyyden kuorruttamaa helppoa arkeaan rankaksi reissuksi :D

Vielä hänen pitää kerätä elämänkokemusta, että hänen puheistaan tulisi sellaisia,mitä
joku haluaisi kuunnella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla