Keijo Leppänen pitää huolta itsestään muun muassa pelaamalla tennistä ja golfia. ”Kesti kauan, ennen kuin taivuin vaimon tahtoon ja tartuin golfmailaan. Kyllä mä tästä lämpenen pikkuhiljaa”, hän virnistää. Kuva; Jonna Öhrnberg
Keijo Leppänen pitää huolta itsestään muun muassa pelaamalla tennistä ja golfia. ”Kesti kauan, ennen kuin taivuin vaimon tahtoon ja tartuin golfmailaan. Kyllä mä tästä lämpenen pikkuhiljaa”, hän virnistää. Kuva; Jonna Öhrnberg

Uutisankkuri halusi kirjoittaa uusimman kirjansa pojille ja isille, jotta nämä lukisivat enemmän.

Uutisankkuri Keijo "Keke" Leppäsen, 58, elämässä on ollut viime aikoina syytä juhlaan. Keväällä hänelle tuli täyteen 25 vuotta MTV:n palveluksessa. 

– Tykkään työstäni, siinä kai se salaisuus. Vielä ei ole tullut tylsää hetkeä, joten taidan olla omalla alallani, hän pohtii.

Avioliitto Hanna-vaimon kanssa on niin ikään kestänyt jo 30 vuotta. Leppäsillä on kolme poikaa: Ukkopekka, 22, Ottoville, 20, ja Frans-Eemil, 18.

– Ukkopekka opiskelee Vaasassa kauppatieteitä ja Ottoville opiskelee ja pelaa lätkää Amerikassa. Frans-Eemil on abiturientti, pojistaan ylpeä isä kertoo.

Vanhemmat pojat muuttivat lapsuudenkodistaan kesällä ja enää kuopus asuu kotona. Pesän tyhjeneminen ei Kekeä pelota. 

– Sitten olemme taas kaksin, kuten olimme jo ennen lasten tuloa. Eiköhän me pärjätä, hän naurahtaa.

Mikä on pitkän liiton salaisuus?

– Tuli luvattua silloin joskus, Keke virnistää.

– Kyky erottaa pienet asiat isoista ja arjen tylsyyden sietäminen, hän jatkaa.

Tarina lätkätähdestä

Keijo tunnetaan uutisstudion ulkopuolella tuotteliaana kirjailijana. Kirjoissaan hän on käsitellyt itselleen omakohtaisia aiheita, kuten parisuhdetta ja perhe-elämää. Keke on kirjoittanut myös Mika Häkkisen elämäkerran, joka julkaistiin 2005.  Uusimman kirjansa hän kirjoitti poikansa kaverista, nuoresta NHL-tähdestä Eeli Tolvasesta. Snaipperi-Eeli Tolvasen tarina ja tavoitteet ilmestyy lokakuussa.

– Kirja on yhden Kanada-Suomi -ottelun  mittainen. Siinä ei ole lukuja vaan eriä ja Eelin vinkit huipulle pyrkiville, Keke selostaa kekseliästä ideaa.

Hän haluaa kannustaa erityisesti poikia lukemaan enemmän.

– Kolmen pojan faijana luulen tietäväni, mitä pojat ja isät haluavat lukea, hän mietti MTV:n tiedotustilaisuudessa, jossa kerrottiin uutis- ja ajankohtaisohjelmiston tulevista uudistuksista.

 

Oman äidin neuvo siitä, että työ on paras lääke, auttaa Aira Samulinia surussa.

Aira Samulinin, 91, tytär on kuollut.

– Tyttäreni Pirjo on kuollut. Kaikki on kesken, hautajaiset ja muut, Aira kertoo.

Pirjo-tytär sairasti pitkään skitsofreniaa. Hän menehtyi muutama viikko sitten. Tuolloin Aira ei päässyt paikalle, koska oli matkoilla. 

– Me elettiin yhdessä 71 vuotta, hän kuitenkin sanoo.

Tytär sai skitsofreniadiagnoosin teini-iässä ja oli laitoshoidossa 50 vuotta. Vuosien aikana Aira vieraili hänen luonaan aktiivisesti. Kuukausittaisista visiiteistä kertyi ainakin 500, ehkä jopa tuhat kertaa, Aira laskee.

Työ jatkuu

Hiljattaisen suru-uutisen johdosta tunteet ovat vielä sekavat.

– Turha yrittää muutamalla sanalla kuvailla.

”Äiti sanoi aina, että työ on paras lääke.”

Menetys ei ole vierasta Airalle. Hänen oman äitinsä kahdeksasta lapsesta vain kolme kasvoi aikuisiksi.

– Äiti sanoi aina, että työ on paras lääke. Hoidan työni ja käyn tilaisuuksissa, Aira toteaa Specsaversin tilaisuudessa.

Hänen kesänsä on kulunut Hyrsylänmutkassa sijaitsevan matkailuyrityksen parissa.

Tanssikoulu pystyyn yhdessä

Aira kertoo, että Pirjo-tytär oli hänen elämässään ”mahdottoman vaikuttava” henkilö.

– Hän viitoitti mun tieni. Läksin tekemään töitä hänen kanssaan, ja sitten hänen mielensä murtui. Minä olen jatkanut, Aira viittaa tanssikouluunsa.

Airalla on myös poika Jari, joka hänkin on kärsinyt mielenterveyden ongelmista.

Huomio! Juttu sisältää paljastuksen Vain elämää -sarjan tulevan jakson biisikattauksesta.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Anne Mattilan päivää. Annen päivänä muusikkojoukko versioi yli 20 vuotta uraa tehneen iskelmätähden kappaleita, joilla on vahva asema suomalaisen musiikin kaanonissa.

Päivän hauskimman version Annen kappaleesta tekee räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala. Hän esittää oman versionsa Annen hittikappaleesta Perutaan häät.

Anne on innoissaan Pyhimyksen biisivalinnasta. Jo jakson alkupuoliskolla hän toteaa odottavansa, että joku vetää kyseisen kappaleen.

– Minulla on ollut viha–rakkaus-suhde tähän biisiin. Tämä on todella bilebiisi! Mihin vain menen ja tuo biisi tulee, kaikki osaavat sen ulkoa. Se on biisi, josta en pääse eroon, enkä haluakaan, Anne kertoo.

Pyhimyksen kanssa biisin tulee vetämään räppärit Heikki Kuula ja Voli. Kolmikko muodostaa yhdessä Teflon Brothers -rap-yhtyeen.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoo.

”Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi.”

Teflon Brothersin versiota varten Pyhimys on laittanut Annen kappaleen sanoitukset uusiksi. Kaikista hauskin uudelleenversiointi löytyy tarttuvasta kertosäkeestä, joka menee alkuperäisversiossa näin: 

Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka

Perutaan siitä välistä kaikki mistä voisi matkalla murheita kantaa

Perutaan häät, perutaan kakku ja veljesi bändi

Tefloneiden versiossa suurin osa sanoista vastaa alkuperäistä, mutta veljen bändin sijasta perutaan ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Säkeistö on selkeä silmänisku Annen siskoja Annelia, Anniinaa ja Anittaa kohtaan. Hekin tekevät musiikkiuraa, ja jaksossa Anne myös kertoo, että hänet toisinaan sekoitetaan siskoihinsa. Jaksossa Anne myöntää, että se on ärsyttävää.

Katso Tefloneiden hulvaton versio Annen biisistä jutun yläpuolelta!

Vain elämää -ohjelma Nelosella perjantaisin klo 20.00. Nelonen ja Me Naiset kuuluu samaan Sanoma-konserniin.