Vaimo Essi Hellén on auttanut Mikko Virtasta ohjelmaan valmistautumisessa.

Näyttelijä Mikko Virtanen on ainoa tuore kasvo sketsisarja Putouksen lauantaina starttaavalla, jo yhdennellätoista kaudella. Tällä hetkellä myös Helsingin kaupunginteatterin Tahto-näytelmässä mukana oleva Mikko kertoo silti päässeensä heti hyvin mukaan porukkaan.

– Kaikki ovat ottaneet minut tosi hienosti vastaan, ja on ollut lämmin ihana fiilis tulla messiin tähän. Tämä jengi on täynnä toinen toistaan taitavampia tyyppejä, ja on etuoikeus päästä duunamaan tällaista ohjelmaa heidän kanssaan.

Putoukseen osallistuminen on Mikolle suorastaan unelmien täyttymys. Hän kertoo katsoneensa Putousta sarjan alusta asti ja ajatelleensa, että mukana oleminen voisi olla tosi hauskaa. Kun vielä näyttelijäpuoliso Essi Hellén oli mukana ohjelmassa kahdesti 2014–2015, innostus vain kasvoi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikko päätyi kuitenkin lopulta mukaan hieman yllättävällä tavalla.

– Minulle soitettiin tuotantoyhtiöltä, että tuletko koekuvauksiin. Minulle sanottiin vain, että valmistele joku hahmo niitä varten. En tiennyt, mihin koekuvauksiin olen menossa, mutta menin sinne. Lopulta minulle soiteltiin, että haluatko tulla mukaan Putoukseen, Mikko kertoo.

– Olin tosin 39,5 asteen kuumeessa, kun minulle soitettiin, joten olin vähän kujalla, enkä päässyt ihan heti tuulettamaan mukaan pääsemistä, Mikko nauraa.

Kotijoukot kannustavat

Mikon työsarkaa Putous-valmisteluissa on helpottanut, että kotoa löytyy sisäpiiritietoa ohjelman tekemisestä.

– Essi on kannustanut minua tosi ihanasti. Hän on auttanut sketsihahmon luomisessa, ja olemme vähän pallotelleet sitä yhdessä, Mikko sanoo.

Perusidea Mikon hahmoon syntyi kuulemma melko helposti.

– Idea syntyi maailmaa tarkkaillessa ja lähipiiristä ja vähän kaukaisemmastakin piiristä ammentamalla.

Mikko ei ole kuitenkaan halunnut tyytyä hahmon ensimmäiseen versioon, vaan on matkan varrella hionut sitä vähitellen yhä paremmaksi.


Innolla live-lähetyksiin

Putous-suosio voi joskus tuoda tullessaan melkoisen mediamyllerryksen, mutta Mikko ei ainakaan vielä osaa ottaa paineita mahdollisesti edessä olevasta pyörityksestä.

– Teen tämän työni mahdollisimman hyvin ja se, mitä siitä syntyy, on toissijaista.

Mikon oma suosikkihahmo Putouksesta on yhdeksännellä tuotantokaudella nähty opettajatar Ansa Kynttilä, jota Ernest Lawson esitti.

– Siinä oli ihanaa särmää ja vähän sellaista anarkiaa! hän perustelee.

Mikko odottaakin innolla omaa ensimmäistä live-lähetystään, jossa hahmot paljastetaan yleisölle.

– Meillä on keskenämme niin hauskaa, että odotan, että pääsemme esittämään nämä meidän hahmomme ja sketsimme Suomen kansalle. Ja tietysti odotan koko kautta – on ihanaa duunata näiden hullujen kanssa!

Putous nähdään MTV3-kanavalla lauantaisin 16.3. alkaen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla