Mallinakin työskennellyt Marko Björs on nähnyt lukuisia juhlia niin Suomessa kuin ulkomaillakin.
Mallinakin työskennellyt Marko Björs on nähnyt lukuisia juhlia niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Ratsastusvalmentaja Marko Björs tietää, että parhaat juhlat syntyvät rennolla otteella. 

Ratsastusvalmentaja Marko Björs viettää juhlavuotta, sillä hän täytti toukokuussa 50. Suuria syntymäpäiväjuhlia hän ei järjestänyt, mutta ystäväpiiri on pitänyt huolen siitä, että yllätyksiä on riittänyt useaan otteeseen.

– Hyvä ystäväni Aira Samulin sanoi minulle, että tästä se meno vasta alkaa, juhli koko vuosi!

Markosta 50 tuntuu tärkeältä virstanpylväältä, sillä hänen oma isänsä kuoli 60-vuotiaana.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Minulla on aina ollut itseäni vanhempia ystäviä ja olen odottanut, että saavutan 50 vuoden iän. Nykyään tuntuu siltä, että tässä iässä meno vaan kiihtyy ja harrastuksetkin muuttuvat monella menevämpään suuntaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse hän haaveilee nousevansa vielä satulaan kilpaurheilijana.

– Kouluratsastuksessa 50-vuotias on vielä melko nuori, sillä kokemus on lajissa vain eduksi. Tämä on muutenkin maailman tasa-arvoisin laji, jossa naiset ja miehet kilpailevat samoissa sarjoissa.

Mallinakin työskennellyt Marko on tottunut sekä isännöimään juhlia että käymään monenlaisissa tilaisuuksissa. Siksi hän jos kuka tietää, mikä tekee onnistuneen juhlan.

Näillä vinkeillä onnistut, olivat kyseessä sitten pyöreät syntymäpäivät tai elokuun spontaanit kesäjuhlat:

  1. Mitä rennommat juhlat, sen parempi. Liika jäykkyys pilaa juhlat. Tärkeintä on kuitenkin, että juhlat ovat päivänsankarin itsensä näköiset.
  2. Usein hauskimmat juhlat järjestetään luonnon lähellä. Kesällä on ihanaa juhlia meren äärellä tai puutarhassa. Pieni sadekaan ei haittaa, jos siihen on varauduttu tunnelmallisella katoksella.
  3. Teema tuo juhliin jännitystä ja saa ihmiset panostamaan vähän enemmän. Teema voi olla mikä tahansa, esimerkiksi jokin tietty väri tai aikakausi.
  4. Jos juhlia suunnittelee ennakkoon liikaa, H-hetkellä voi olla vaikeaa heittäytyä. Siksi yllätysjuhlat ovat usein hauskoja, niitä ei ehdi stressata.
  5. Kaikkea voi juhlia! Asuin aikoinaan Tanskassa, ja siellä juhlittiin jopa päivää, jolloin jouluolut saapui kauppoihin. Kaveriporukan kesken voi keksiä omia hauskoja perinteitä – järjestää esimerkiksi pikkujoulut keväällä.
  6. Varaa aikaa palautumiselle. Nuorempana kolmen päivän juhlinta vaati yhden päivän lepoa, mutta nykyään yhden illan juhlinnan jälkeen on poissa pelistä kolme päivää. Joskus se on silti sen arvoista.

Uudesta elokuun Gloriasta näet, miltä tämän hetken juhlamuoti näyttää Marko Björsin ja muiden upeiden viisikymppisten yllä. Uudistuneessa Marski by Scandic -hotellissa kuvatun muotijutun malleina toimivat Marko Björsin lisäksi Baba Lybeck, Marianne Heikkilä, Jonna Järnefelt, Katja Kallio, Laura Mertano, Caron Wuotila ja Kim Heiniö.

Sisältö jatkuu mainoksen alla