Me Naiset
|
Emmi-Liia Sjöholm
"Soitan edelleen Tommille silloin, kun naulakko on romahtamaisillaan", Veera Korhonen sanoo. Kuva: Liisa Valonen
"Soitan edelleen Tommille silloin, kun naulakko on romahtamaisillaan", Veera Korhonen sanoo. Kuva: Liisa Valonen

Veera Korhonen meni viisitoista vuotta miehensä kanssa sylikkäin nukkumaan. Nyt hän opettelee elämään yksin ja sietämään ahdistusta ja yksinäisyyden pelkoa.

Helmikuussa Tyyliä metsästämässä -blogin Veera Korhonen makasi 36 tuntia sängyssä syömättä ja juomatta. Viisitoista vuotta kestänyt suhde oli päättynyt marraskuussa eroon, ja suru rysähti kunnolla niskaan.

– En osannut varautua yksinäisyyden tunteisiin ja sen pelkoon lainkaan. Ajattelin, että olen oikea strong independent woman, jota yksinolo ei hetkauta. Ja onhan minulla ympärilläni hyviä ystäviä, mutta yksin jäämisen pelko on silti ollut jopa musertava. 

Masennusta pitkään sairastanut Veera on hakenut myös eroon apua terapiasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kolmivuotisen terapiajaksoni aikana opin ajattelemaan todella rationaalisesti. Ja tilastojen valossa voi pitää melko todennäköisenä, että löydän vielä jonkun. Mutta kun yksinäisyyden pelko iskee, en pystykään enää selittämään tunnetta järjellä. Siinä terapeuttini on auttanut. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Myös avoimuus on ollut suuri apu erotyössä. Veera on kertonut erosta ja sen tuomasta ahdistuksesta niin ystäville, esimiehille, sosiaalisen median seuraajille kuin lounasravintolan tarjoilijalle.

– Ei masentunut ole mikään pysyvästi peiton alla makaava möykky. Hoidan työni kunnialla ja teen ihan tavallisia asioita. On helpottavaa, kun ei tarvitse esittää mitään.

– Toivon myös, että opin elämään näiden tunteiden kanssa ja hyväksymään sen, että saatan jäädä yksin. Olen ainoa ihminen, jonka kanssa minun on elettävä koko loppuelämäni. Jos itsestään ei tykkää, edessä on kammottavat ajat.

Millä keinoin Veera on tehnyt surutyötä? Miten ero on vaikuttanut arkeen? Mitä hän ajattelee tulevaisuudesta? Lue koko haastattelu Me Naisten tuoreesta numerosta 12/2019. Digilehden voit lukea täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla