Kuvat
Liisa Valonen
Meri-Tuuli Väntsi  tunnetaan muun muassa tv-ohjelmista Samassa liemessä, Huvila ja huussi sekä Köyhät ritarit.
Meri-Tuuli Väntsi tunnetaan muun muassa tv-ohjelmista Samassa liemessä, Huvila ja huussi sekä Köyhät ritarit.

Lapsi on Meri-Tuuli Väntsille toinen. Meri-Tuuli on aikaisemmin puhunut avoimesti vaikeasta päätöksestä, jonka hän ja puoliso joutuivat tekemään, kun he odottivat ensimmäistä lastaan.

Televisiosta tuttu kokki, ruokakirjailija ja catering-yrittäjä Meri-Tuuli Väntsi (o.s. Lindström), 39, on saanut lapsen. Meri-Tuuli on julkaissut Instagram-tilillään kuvan Naistenklinikan synnytysosastolta.

– Hän on nyt täällä! Pieni, rauhallinen ja nälkäinen poikamme, Meri-Tuuli on kirjoittanut kuvatekstiin. 

Lapsi on Meri-Tuulille toinen. Meri-Tuulin ja hänen puolisonsa Jaakon perheeseen kuuluvat myös vuonna 2016 syntynyt poika Alfred sekä kissat Rambo ja Stinky Bamboo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Esikoisen sydänvika säikäytti

Meri-Tuuli kertoi pari vuotta sitten Me Naisten haastattelussa, että yksi hänen elämänsä kovimmista tilanteista oli, kun hän odotti Alfredia. Rakenneultraäänitutkimuksessa syntymättömältä lapselta löydettiin erittäin vakava sydänvika, joka piti hoitaa leikkauksella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Diagnoosi oli täyslaidallinen. Se mullisti elämäni, Meri-Tuuli kertoi haastattelussa.

Kun sydänvian koko laajuus selvisi, Meri-Tuulin ja Jaakon oli päätettävä, jatkavatko he raskautta. Raskaus oli jo niin pitkällä, että ratkaisulle annettiin aikaa vain yksi päivä.

”Oli vaikeaa tehdä järkevä päätös.”

– Mietin, miksi juuri me jouduimme näin raskaiden päätösten äärelle. Sydänvika tuntui käsittämättömältä ja epäreilulta: emme me etukäteen osanneet ajatella kohtaavamme tällaista.

– Samalla rintakehääni puristi hätä siitä, miten Alfie voi ja miltä hänestä tuntuu siellä vatsassa. Halusimme kuitenkin ehdottomasti jatkaa raskautta ja uskoa, että onni olisi puolellamme. Oli silti vaikeaa tehdä järkevä päätös ja työntää hetkeksi tunteet sivuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla