Kuvat
Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen ja Outi Pyhäranta
Jari-Matti Latvala ja Maisa Torppa kertoivat erostaan tällä viikolla. Marika Rosenborg (pallokuvassa) on parisuhdevalmentaja ja eroasiantuntija, joka on vetänyt eroseminaareja yli kymmenen vuotta.
Jari-Matti Latvala ja Maisa Torppa kertoivat erostaan tällä viikolla. Marika Rosenborg (pallokuvassa) on parisuhdevalmentaja ja eroasiantuntija, joka on vetänyt eroseminaareja yli kymmenen vuotta.

Eroasiantuntijana tunnetuksi tullut Marika Rosenborg ihmettelee Facebook-kirjoituksessaan, miksi ”eronnut tekee pilaa tilanteestaan julkisesti”. 

Maisa Torpan ja Jari-Matti Latvalan ero on ollut tämän viikon seuratuin ihmissuhdeuutinen. Nyt eroa on sivunnut myös eroasiantuntija, parisuhdevalmentaja Marika Rosenborg. Rosenborg kertoo Facebook-sivuillaan ihmettelevänsä eroon liittyvää ”huvittavuuden monumenttia”.

Rosenborg ei puhu suoraan Maisa Torpasta nimellä, mutta viittaus on silti ilmeinen.

– Olen seurannut monen muun lailla suurta julkista eronäytelmää, vaikka sitä sen esitys tuskin sen kokijoille onkaan ollut. Alkuun tunsin myötätuntoa, koska on raskasta joutua tilanteeseen jossa sinut määritellään ulkoa päin. Nyt myöhemmin tunteeni ovat vaihdelleet epäuskosta ihmetykseen. Kenenkään elämää ei voi kuitenkaan ulkoapäin arvioida tai arvottaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Yksi asia minua kuitenkin ihmetyttää. En ole koskaan ennen todistanut sitä, että juuri eronnut ihminen tekee samantien pilaa tilanteestaan julkisesti. On se sarkastista tai suoraa. Kokemukseni mukaan ketään rakkaudessaan satutettua ei lohduta pätkääkään heittäytyä huvittavuuden monumentiksi. Tämä askarruttaa minua. Yleensä eron kohdannut kokee kipua, emotionaalista nälkää, häpeää ja halua vetäytyä, Rosenberg kirjoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rosenborg viitannee pilalla Maisa Torpan Instagramin Stories-osiossa julkaisemaan kuvapariin, josta uutisoi torstaina muun muassa Ilta-Sanomat.

Torpan julkaiseman kuvaparin toisessa kuvassa nainen kävelee kumppaninsa kanssa kirkon käytävää, ja toisessa kuvassa nähdään puolestaan lentokoneen pitkä käytävä, jonka molemmin puolin istuu vain matkustajia. Kirkkokuvan yhteydessä on teksti ”My friend walking down the aisle” ja  lentokonekuvassa teksti ”Me walking down the aisle”.

Kuvaparin alle Torppa itse kirjoitti:

– Oli pakko. Ei tästä elämästä selviä kun huumorilla.

Rosenborgin postauksen alla olevista kommenteista käy ilmi, että jotkut ovat asiantuntijan kanssa täysin eri mieltä. Kommenteissa huomautetaan, että juuri huumori voi olla joillekin varsin luonnollinen tapa reagoida vaikeassa elämäntilanteessa.

Miten sinä olet käsitellyt eroa? Vastaa jutun lopussa olevaan kyselyyn!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Minä, minä maailmassa minä ,minä, juuri tässä ja nyt, ei sen

ihmeellisemmästä ole kyse. Tarve on valtava, tuoda itseään julki.

Siinä normi tuntemukset katoaa ja asiat piirtyy somen usvaan.

No huh taas

Siis kyllä kait jokainen saa käsitellä eronsa kuinka itse tykkää. Ei siihen kaikenmaailman asiantuntijoita tarvita sotkemaan väliin. Jos on eronnut hetki sitten ja joku koominen tilanne tai ajatus saa sut hymähtämään naurusta niin miksi et jakaisi sitä? Vai pitääkö eron jälkeen vaan kyynelsilmässä kuunnella virsiä ja itkeä elämän kovuutta 24/7? Varmaan sitäkin tulee tehtyä, ainakin itkettyä mutta miksi tämmöinen ulostulo ”asiantuntijalta”? Mikä motiivi? Itse erosin vuosia sitten ja joo itkin ja joo raivosin ja joo tunsin elämän valuvan musta pois. Mutta samalla voimaannuin ja joka päivä koin enemmän iloa, valoa ja värejä ympärillä. Mikä on se aikaraja tän asiantuntijan mielestä jonka jälkeen erosta saa postata hassun kuvan instaan tai Facebookiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla