Kuvat
Jonna Öhrnberg
Tunna Milonoff ja Riku Rantala ovat vaihtaneet Madventures-kaukomatkailun kotimaan ihmettelemiseen.
Tunna Milonoff ja Riku Rantala ovat vaihtaneet Madventures-kaukomatkailun kotimaan ihmettelemiseen.

Riku Rantala ja Tunna Milonoff tutustuvat uudella Madventures-kaudella suomalaisiin heimoihin. 

Palkitusta Madventures-sarjasta alkaa maaliskuun lopussa uusi kausi, ja sen tapahtumapaikka on Suomi. Aiemmilla kausilla Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat reppureissannut ympäri maailmaa. Tällä kertaa he tutustuivat suomalaisiin heimoihin.

Syksyllä, kuukausia ennen kuin tiedettiin koronavirustilanteesta, kaksikko tutustui esimerkiksi romahdusheimolaisiin omavaraisopistolla Pohjois-Karjalan Valtimolla. Romahdusheimolainen tarkoittaa ihmistä, joka pyrkii elämään mahdollisimman omavaraisesti, koska ajattelee, että maailmantalous saattaa romahtaa.

Omavaraisopistossa opetetaan ihmisiä elämään mahdollisimman omavaraisesti ja riippumattomina maailmantaloudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Opiston vetäjien perhe, lapsiperhe, käyttää vuodessa vain muutaman tuhatta euroa rahaa. Ennen perheen perustamista opiston vetäjä  oli tehnyt kokeilun, jossa oli käyttänyt vuodessa vain 50 euroa rahaa. Hän muun muassa kehräsi itse langat, joista teki vaatteensa. Heidän kotinsa oli tehty lähes kokonaan omavaraisesti, Tunna kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omavaraistalouteen tutustuminen sai kaksikon katsomaan globalisaatiota toiselta kannalta.

– Romahdus tuntui kuvauksien aikaan vielä kaukaiselta, mutta nyt forssalaismetsässä haastattelemamme romahdusteoreetikon  kertomus kuulostaa vakavalta. Hänen mukaansa kaikki voi tapahtua hyvin nopeasti. Koronaviruksen myötä olemme viimeinkin huomanneet, miten homogeenisessä maailmassa elämme; globalisaatiossa kaikki vaikuttaa kaikkeen, Riku toteaa. 

Eksoottinen matkavinkki

Yrittäjinä työskentelevä ja omaa tuotantoyhtiötä pyörittävä kaksikko on helpottunut, että he saivat ohjelman valmiiksi juuri ennen koronatilanteen pahenemista.

– Meillä kävi järjetön tuuri. Tietysti meiltäkin on peruuntunut keikkoja ja töitä, mutta tilanne ei ole vielä niin paha kun monilla freelancer-kavereilla, joita tuttavapiiristämme on ainakin puolet. Pahimmillaan meilläkin olisi voinut käydä niin, että ohjelman kuvaukset olisivat jääneet kesken. 

Kaksikko haluaakin vedota suomalaisiin – ja tarjoaa myös eksoottisen matkavinkin.

– Nyt on hyvä hetki pyrkiä siihen, että jättää jokaisen pennin Suomeen. Kun Koronan jälkeen tilanne helpottuu, matkusta oman kaupungin lähimpään hotelliin lomalle. Tai vaikka ihan naapurista saatat löytää täysin erilaisen todellisuuden kuin omasi. 

Madventures Suomi Nelosella 31.3. alkaen.

Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla