Mikael Jungner kertoo Facebook-päivityksessään joutuneensa sairaalaan, jossa hänen suoneensa tiputettiin antibiootteja.

Poliitikko ja viestintäjohtaja Mikael Jungner, 54,  kertoo tänään sunnuntaina julkaisemassaan Facebook-päivityksessä joutuneensa viikon loppupuolella Meilahden sairaalaan Helsingissä. 

– Hieman erilainen viikonloppu. Väheksyin tavallista virtsatulehdusta ja päädyin loppuviikosta sairaalaan, kun bakteeritulehdus levisi ja uhkasi kääntyä verenmyrkytykseksi. No nyt tiedän tuonkin: jos on tulehdus, ota iisimmin, Jungner kirjoittaa sosiaalisessa mediassa.

Jungnerin kirjoituksen mukaan tulehdusta hoidettiin antamalla antibiootteja suoneen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Taisi olla jo kolmas kerta, kun henkeni pelastettiin juuri tuolla Meilahdessa. Tämä oli kyllä selkeästi helpompi vierailu kuin ne kaksi edellistä, Jungner kirjoitti ja kiitteli samalla Meilahden sairaalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuonna 2005 Jungner sairasti aggressiivisen eturauhassyövän.

– Kun lääkärit sanoivat, että minulla on korkeintaan puoli vuotta elinaikaa, tulin sinuiksi kuoleman kanssa, hän kertoi hyväntekeväisyystilaisuudessa neljä vuotta sitten.

Vuonna 2012 Jungner oli myös lähellä menettää henkensä, kun hän sai sydänkohtauksen. Todennäköisesti se liittyi hänen saamiinsa rankkoihin syöpähoitoihin.

Myös tämän viimeisimmän sairaalavierailunsa aikaan Mikael Jungner kertoo miettineensä elämän katoavaisuutta.

– Noina sumuisina tunteina tunsin miten arkinen asia kuolema lopulta on. Ensin sinä olet täynnä voimaa, ideoita, riemua. Sitten jonain päivänä enää et. Ensin sinä olet kaunis, seksikäs, viettelevä. Kunnes enää et. Ensin sinä elät. Sitten sinä kuolet. Siinä kaikki. Yksinkertaista, hän kirjoittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla