Pilottilasit päähän ja Tom Cruise on valmis Top Gun -kouluttajaksi. Arkistokuva: Reuters
Pilottilasit päähän ja Tom Cruise on valmis Top Gun -kouluttajaksi. Arkistokuva: Reuters

Kaikkien aikojen lentäjäelokuvasta, Top Gunista, odotetaan kuumeisesti jatko-osaa, jonka julkaisupäivä siirtyi nyt vuodella. Mitä muuta tiedämme uudesta elokuvasta?

Listasimme mielenkiintoisimmat paljastukset, jotka on kerrottu klassikkoelokuvan kakkososasta:

 1. Jättipaljastus kuultiin keväällä 2017: legendaarinen Top Gun -elokuva saa jatkoa.
  Tuotantoyhtiö Paramount Pictures vahvisti asian hetkeä myöhemmin ja ilmoitti tuolloin julkaisupäiväksi heinäkuun 2019.  Nyt elokuvan julkaisemista on siirretty vuodella eteenpäin. Top Gun -fanit joutuvat siis valitettavasti odottamaan uutta elokuvaa vielä hetken!
   
 2. Paramount on kertonut, että Top Gun: Maverick -nimellä kutsutun elokuvan julkaisupäivä on 26. kesäkuuta 2020. Uusi aikataulu antaa elokuvan tekijöille lisää aikaa muun muassa vaativiin logistiikka- ja tekniikkatöihin.
   
 3. Kasarielokuvan kakkososassa on paljon tuttuja näyttelijöitä. Mukana ovat odotetusti Tom Cruise ja Val Kilmer.
 4. Cruisen roolihahmo, Pete "Maverick" Mitchell, oli alkuperäisessä elokuvassa huimapäinen lentäjä. Juonipaljastusten mukaan kakkososassa Maverick opettaa Top Gun -laivaston ilmailukoulussa nuoria opiskelijoita lentämään.
   
 5. Val Kilmer näyttelee jatko-osassa niin ikään tuttua roolia, Tom "Iceman" Kazanskya. Ykkösosassa Iceman ja Maverick eivät tulleet lainkaan toimeen. Mitenköhän käy elokuvan toisessa osassa? Pakkaa on vielä sekoittamassa  Maverickin aisaparin Nick ”Goose” Bradshawin poika.
   
 6. Top Gun: Maverick -leffan muita näyttelijöitä ovat muun muassa Miles Teller ja Jon Hamm. Teller näyttelee Maverickin ystävän Goosen poikaa. John Hamm on tuttu muun muassa Mad Men -sarjasta.

  Val Kilmerin esittämän Tom Kazanskyn ja Cruisen Maverickin kohtaamisissa oli paljon tunnetta vuonna 1986. Kuva: Sanoma-arkisto
  Val Kilmerin esittämän Tom Kazanskyn ja Cruisen Maverickin kohtaamisissa oli paljon tunnetta vuonna 1986. Kuva: Sanoma-arkisto
 7. Jatko-osaa on kehitetty vuosia. Paramountin mukaan kakkososa on ollut kehitteillä vuodesta 2010. Sen ohjaa Joe Kosinski, joka on ollut mukana tekemässä muun muassa elokuvat Oblivion ja Tron: Perintö.
   
 8. Nostalgia elää ja voi hyvin elokuvamaailmassa! Kun uusi Top Gun -elokuva saapuu teattereihin, ykkösosan ensi-illasta on kulunut 34 vuotta. Vuonna 1986 ilmestyneen klassikon ohjasi Tony Scott, joka kuoli vuonna 2012.
   
 9. Tom Cruise julkaisi toukokuun lopussa sosiaalisessa mediassa kuvan, johon hän on kirjoittanut ”Päivä 1” -kuvatekstin. Fanit hullaantuivat siitä ja päättelivät, että elokuvan tuotanto on jo alkanut. Kuvan päällä luki ykkösosasta tuttu lause ”Feel the need”.
   
   
   
   

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  A post shared by Tom Cruise (@tomcruise) on


   

 10. Ainakin yksi elokuvan kuvauspaikoista on kalifornialainen San Diegon kaupunki. San Diegossa sijaitsee Yhdysvaltain suurimpiin kuuluva merivoimien laivasto. Kuvaukset alkavat siellä tänä syksynä.

Lähteet: Variety, USA Today ja Insider

Kysely

Odotatko jo Top Gun -elokuvan kakkososaa?

Kyllä
Kyllä
66.9%
En
En
33.0%
Ääniä yhteensä: 133