"Mitä koulutetumpi ja näkyvämpi nainen on, sen vaikeampi hänen on löytää puolisoa. Yksin elämiseen liittyy myös häpeää, sillä sinkkuuteen etsitään aina syytä naisesta", Mia Halonen sanoo. Kuva: Jouni Harala
"Mitä koulutetumpi ja näkyvämpi nainen on, sen vaikeampi hänen on löytää puolisoa. Yksin elämiseen liittyy myös häpeää, sillä sinkkuuteen etsitään aina syytä naisesta", Mia Halonen sanoo. Kuva: Jouni Harala

Rakkausvalmentaja Mia Halonen, 49, ei ole yrityksistään huolimatta löytänyt rinnalleen miestä. – Olen kateellinen parisuhteissa eläville jatkuvuudesta ja turvasta, hän sanoo.

– Nainen saisi aina seksiä, mutta minä kaipaan rakastelua, ja sitä ei voi olla kuin rakkaan ihmisen kanssa. Kun seksiä ei ole näköpiirissä, sitä ei myöskään ajattele, sanoo toimittaja ja rakkausvalmentaja Mia Halonen,49.

Mia on haaveillut koko elämänsä miehestä ja omasta perheestä. Nyt hän on lapseton ja asuu yksin.

Passiivisuudesta Miaa ei voi syyttää. Toimittajan, juontajan sekä dokumentaristin töitä tekevä nainen liikkuu paljon ja tapaa tuhansia ihmisiä vuodessa. Mia on myös etsinyt seuraa kansainvälisistä netti-deittipalveluista.

– Viime aikoina on deittailun suhteen ollut hiljaisempaa. Välillä tuntuu, että suomalaiset miehet lähettävät iän kaiken silmäniskuja ja flirttejä, mutta eivät saa kysyttyä kahville. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän jaksan perässävedettäviä nahjuksia.

Amerikkalainen unelmamies

Mia on tavannut kymmeniä miehiä, joskus Amerikassa ja Hongkongissa asti ja elänyt neljä kertaa vakavassa suhteessa saman katon alla.

Mia on huomannut, että fiksut ja tasa-arvoiset suomalaiset ”laatumiehet” eivät kauaa pörrää vapaina, koska he tajuavat panostaa parisuhteeseen.

– Tapaan harvoin ketään kiinnostavaa miestä tai jos tapaan, hän tuskin on vapaa.   

Niinpä kansainvälinen Mia pystyy hyvin kuvittelemaan elävänsä ulkomailla.

– Jos en löydä sopivaa kumppania ja merkityksellistä työtä Suomesta, minun täytyy laajentaa näköaloja. Minulle on ehkä paremmat markkinat ulkomailla. Euroopassa asuva amerikkalainen olisi ihannemieheni. Kukaan amerikkalainen ei ole koskaan sanonut mulle, että olen liian sosiaalinen, Mia nauraa.

Rakastelun kaipuu

Vaikka elämä ei ole mennyt niin kuin nuorena kuvitteli, Mia toivoo silti löytävänsä rinnalleen ihmisen, jonka kanssa voisi jakaa arkea ja juhlaa.  

– Olen yleisoptimisti ja pyrin siihen, etten sulkisi sydäntäni. Jos en ole kenenkään äiti, vaimo tai mummo, niin kuka minua tarvitsee? Saada rakastaa on vielä tärkeämpää kuin tulla rakastetuksi, palvella tärkeämpää kuin tulla palvelluksi.

Aina joskus Mia tuntee itsensä yksinäiseksi. Hän myöntää kaipaavansa fyysistä läheisyyttä. Kenen tahansa kaljanhuuruisen miehen kanssa Mian ei tulisi mieleenkään hypätä sänkyyn. Hyvää seksiä ei voi olla, jos toista ei arvosta.

– Haluaisin nukahtaa toisen syliin ja herätä vierestä. Kaipaan syvää fyysistä intiimiyttä ja kumppanuutta, jossa voisi yhdessä kasvaa moneen suuntaan niin älyllisesti, tunnetasolla kuin seksuaalisesti. Olen kateellinen parisuhteessa eläville ihmisille jatkuvuudesta ja turvasta.

Millä kaikilla tavoin Mia on yrittänyt saada perhettä? Mikä suomalaisten rakkauskäsityksessä on hänen mielestään pielessä? Lue lisää Me Naisten numerosta 45/2014.

Lue lisää:

Rakkausvalmentaja Mia Halonen: "Sänkyyn ei kannata mennä ekoilla treffeillä"