Kuvat
Jouni Harala
”Olen ylpeä itsestäni, että uskalsin mennä Tinderiin ja jopa avata sydämeni hetkittäin ihastumisen riskille", Sanna sanoo.
”Olen ylpeä itsestäni, että uskalsin mennä Tinderiin ja jopa avata sydämeni hetkittäin ihastumisen riskille", Sanna sanoo.

– Asenteeni parisuhteeseen ja deittailuun on nykyään rennompi. Nyt haluan aikuisen suhteen, Sanna sanoo.

Toimittaja ja lapsensa omaishoitaja Sanna Kiiski, 45,  sai aika tarkalleen vuosi sitten diagnoosin vaikeasta masennuksesta. Lääkärinsä kehotuksesta hän jäi pois sosiaalisesta mediasta, koska sillä on tapana lisätä ahdistusoireita. Oma olotila sai muutenkin pysyttelemään neljän seinän sisällä.

– En ollut kauhean hyvässä kunnossa varsinkaan henkisesti, Sanna muistelee.

Mutta kun ystävät houkuttelivat Sannan Tinderiin, moni asia muuttui. Deittipalvelusta löytyi Sannan kaipaamia sosiaalisia kontakteja ja yllättäen uusia ystäviäkin. Vuoden tinderöinnin päätteeksi sieltä löytyi myös joku, jonka vuoksi Sannan puhelimessa ei enää ole deittiäppiä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Sieltä voi löytää ihmisen, jonka takia on valmis poistamaan Tinderin, Sanna muotoilee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elämä on kaikin tavoin valoisampaa kuin vuosi sitten.

– Nautin siitä, että lapset ovat jo aika isoja. Pystyn olemaan hetkittäin muutakin kuin äiti. Voin tehdä aikuisten asioita ja vaikka katsoa jonkun kivan tyypin kanssa elokuvia.

Tinderin avulla Sannalle hahmottui myös se, millaisen miehen kanssa hän haluaa elokuvia katsella.

– Ajatukseni rakkaudesta on muuttunut, koska olen itsekin muuttunut. Suurin haaveeni oli aina saada lapsia, ei päästä naimisiin. Se peilautui myös parisuhteisiini. Ajattelin aina, voisiko tämän miehen kanssa saada lapsen. Väitän, etten ole ainoa niin ajatteleva nainen.

Lapset Sanna sai edellisessä parisuhteessaan, joka päättyi pari vuotta sitten. 

– Asenteeni parisuhteeseen ja deittailuun on nykyään rennompi. Nyt haluan aikuisen suhteen.

Sanna on kirjoittanut kokemuksistaan myös kirjan, joka ilmestyi nimellä Tinder-päiväkirja (Docendo, 2020).

Mitä Sanna kertoo masennuksestaan ja selviämisestään massiivisten velkojen kanssa? Sanna on joutunut muutaman vuoden sisällä useaan otteeseen sairaalaan, miksi? Millaisia kokemuksia Sannalla on Tinderistä? Sanna on aina potenut valtavaa syyllisyyttä, mikä nuoruuden tapahtuma siihen on vaikuttanut? Lue koko haastattelu Me Naisten tuoreesta numerosta 13/2020. Digilehden voit lukea tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla