Alexandra Lehdellä on levytyssopimus niin saksalaisen kuin yhdysvaltalaisen levy-yhtiön kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Alexandra Lehdellä on levytyssopimus niin saksalaisen kuin yhdysvaltalaisen levy-yhtiön kanssa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Ulkomailla uraa luova laulaja Lxandra, eli Alexandra Lehti esiintyi eilen Elämä lapselle -konsertissa.

Berliinissä asuva Alexandra Lehti, 22, on saanut jalansijaa kansainvälisillä musiikkimarkkinoilla. Hänellä on levytyssopimus niin saksalaisen kuin yhdysvaltalaisen levy-yhtiön kanssa.

– Kyllä tämä on ihan minun päätyö. Muutin Berliiniin kolme vuotta sitten ja olen keskittynyt siitä lähtien täyspäiväisesti musiikkiin.

Englanniksi laulavan Alexandran tavoitteet ovat koko ajan olleet ulkomailla. Moni onkin huomannut hänen urassa yhtäläisyyksiä maailmalla breikanneen Alman uraan.

”Olen kasvanut musiikin ympäröimänä.”

– Olen edennyt omaan tahtiini. Hienoja juttuja on ehtinyt tapahtua ulkomailla, mutta yksi unelma kävi myös toteen viime kesänä, kun pääsin esiintymään Suomessa Flow-festivaaleilla. Ainakin kaksi seuraavaa vuotta asun Berliinissä, sillä minulla on siihen saakka vuokrasopimus.

Suomalaisille artistin vanhemmat ovat erityisen tuttuja. Alexandran äiti on tv-kasvo Baba Lybeck ja isä muusikko-musiikkituottaja Pekka Lehti. Veli Benjamin Lehti soittaa siskonsa taustalla kitaraa.

– Olen kasvanut musiikin ympäröimänä, mutta vasta viisi vuotta sitten aloin miettiä, että tykkään kyllä laulaa ja kirjoittaa niin paljon, että voisin yrittää tehdä siitä työn.