Kun yksiön neliöt kävivät ahtaaksi, muutto vanhempien luokse alkoi houkuttaa. Samaan ratkaisuun on päätynyt moni muukin sinkku.

Sosiaalisen median vaikuttaja ja vuoden 2011 Miss Suomi Sara Sieppi nosti puheenaiheeksi monia suomalaisia sinkkuja puhuttaneen kipeän aiheen.

"Oon ehkä vähän salaa ollut kateellinen niille perheille, jotka viettävät tällä hetkellä paljon aikaa yhdessä. Näin yksineläjänä tämä erikoinen ajanjakso on laittanut myös mut miettimään elämää."

"Kun yhtäkkiä sun elämästä riisutaankin kaikki se sosiaalinen verkosto eikä kotona ole ketään, tulee kieltämättä aika yksinäinen fiilis – valehtelisin, jos yrittäisin väittää jotain muuta", Sieppi kirjoitti Instagram-päivityksessään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kotipäivä vol jotain. Oon ehkä vähän salaa ollut kateellinen niille perheille, jotka viettävät tällä hetkellä paljon aikaa yhdessä. Näin yksineläjänä tämä erikoinen ajanjakso on laittanut myös mut miettimään elämää. Kun yhtäkkiä sun elämästä riisutaankin kaikki se sosiaalinen verkosto(onneksi meillä on silti puhelimet❤️), eikä kotona ole ketään, tulee kieltämättä aika yksinäinen fiilis - valehtelisin, jos yrittäisin väittää jotain muuta. En ole tuntenut olevani yksinäinen aikaisemmin, päinvastoin. Ja kun olen ollut yksin, olen nauttinut siitä. VieläKIN enemmän osaa arvostaa niitä tärkeitä ja rakkaita ystäviä täällä Stadissa ja sitä, kuinka korvaamaton tukiverkosto mulla on pohjoisessa. Vaikka teillä voikin olla tällä hetkellä täysi kaaos kotona, lapset itkevät, tekemistä täytyy keksiä koko ajan, tiskivuoret hipovat kattoja ja seesteinen rauha oli ehkä viime vuoden juttu(jos silloinkaan) - teillä on toisenne, koko ajan.❤️ Yksineläjät, muistetaan kaikesta huolimatta pysytellä kotona mahdollisimman paljon. Kavereiden viini-illat kyllä odottelee tulevaisuudessakin. Nyt mennään cokiksen voimalla ja niitä frendien läppiä voi lukea vitsikirjoistakin(kyllä, löysin tänään sellaisen mun kellarista - älkää kysykö miksi). Voimii.

A post shared by Sara Sieppi (@sarasieppi) on

Voin allekirjoittaa täysin Siepin ajatukset, sillä käsky pysyä kotona iskee kylmäävällä tavalla meihin yksineläjiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hallitus on väläytellyt liikkumisen rajoittamista jo lähipäivinä, mikä on todellinen uhka sinkuille. Suomessa on yli miljoona yksinasuvaa. Nämä ihmiset voivat jäädä pian kokonaan ilman kasvotusten tapahtuvia ihmiskontakteja.

"Päätin pakata laukkuni ja muuttaa"

Työpaikallani siirryttiin kahden kuukauden etätyöjaksoon, mikä tarkoittaa minulle kotiarestia 24 neliön asuntooni. Jos pahin mahdollinen, eli ulkonaliikkumiskielto kävisi toteen, kuinka monta viikkoa minun pitäisi olla lukittuna armottoman ahtaaseen yksiööni? 

Aloin oikeasti huolestua. Jos en voisi poistua kotoa minnekään, menettäisinkö järkeni päivissä vai peräti tunneissa? Ensimmäisestä eristysviikostani selvisin vain sen voimalla, että minulla oli vapaus kävellä päivittäin ulkona.

Jouduin vaikean ratkaisun eteen. Päätin pakata laukkuni ja muuttaa ennalta määrittelemättömäksi ajaksi takaisin vanhempieni luokse. Saman teki myös moni vastaavassa elämäntilanteessa oleva ystäväni.

Koen itseni etuoikeutetuksi nyt, kun minulla on mahdollisuus istua kotisohvalla äitini seurassa. Neliöitäkin on sen verran, että etäpäivää aloittaessa voin päättää, mihin huoneeseen konttorini teen. Yksiössäni tein ratkaisuja lähinnä kahden keittiötuolin väliltä. 

Älkää ymmärtäkö väärin. Viranomaisten ohjeita on silti kuunneltava erityisen tarkkaan, jos päättää muuttaa asumisjärjestelyjä väliaikaisesti. Mummon korpimökille tai harvaan asuttuun kuntaan ei ole viisasta lähteä yksinäisyydestä huolimatta, jotta terveydenhuollon kapasiteetit jäävät paikallisten käyttöön.

Vierailija

Että miten niin pitäisi perustaa perhe. Kaikki ihmiset ei perhettä halua ja kaikille ei oikeaa kumppania tule vastaan. Itselleni ei tuota vaikeutta olla yksin, tietokoneet ja puhelimet on keksitty, samoin televisio ja radio.

Vierailija

Kiitos tästä jutusta! Tulin tänään itse myös kotiin ja päätös oli oikee. Mulla on se onni, että sain oman pikkuruisen (talvikylmän) torpan äidin pihapiiristä käyttööni. Äiti osti sinne jääkaapin ja kahvinkeittimen, toi ruokaa ja lämmitti valmiiksi. Etätyö onnistuu täältä ja olen omieni lähellä. Muut meistä kuuluvat riskiryhmiin, minä en, joten oli tosi hieno yhteinen ponnistus eristää minut yhteen mökkiin pariksi viikoksi varmuuden vuoks ♥️ tällaisina aikoina ihminen tarvitsee toistaan. Ja "etäkahvihetket" tulee jo korvista ulos.

Sisältö jatkuu mainoksen alla