Hyvä terveys
Pertti Jarla nauttii, kun vanha tavara herää hänen käsissään uuteen elämään. Kuva: <span class="photographer">Juha Salminen</span>
Pertti Jarla nauttii, kun vanha tavara herää hänen käsissään uuteen elämään. Kuva: Juha Salminen

Fingerpori-sarjakuvan luoja Pertti Jarla rentoutuu korjaamalla rikkonaisia laitteita. Hän uskoo, että harrastus pitää vireessä vielä vanhanakin.

Ikäloput kodinkoneet, kirpputorilta löytyneet esineet ja museokuntoiset autot – ne kaikki ovat Pertti Jarlalle, 47, mieluista materiaalia hänen lempiharrastustaan varten.

– Nautin, kun saan rauhassa uppoutua näpräämään kaikkea sälää. Se rentouttaa ja toimii vastapainona muulle, kiireisemmälle elämälle. Kodinkoneiden korjaaja olisin melko varmasti, jos en tekisi sarjakuvaa.

Rutiinit sen sijasta ovat Jarlalle vaikeita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Joudun välillä keskittymään, että muistaisin harjata hampaani. Unohtelen asioita, joskus tapaamisia. Hajamielisyyteni harmittaa. Olen saanut ajankaytön hallintaan apua vaimoltani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nurkissamme pyörivät keraamiset keuhkot

Pertti Jarlan kotiin on rakentavan harrastuksen myötä kerääntynyt kaikenlaista tavaraa. Nurkissa pyörivät esimerkiksi täytetty piisami, keraamiset keuhkot ja iso kasa sähkörata-autoja.

– Siivoaminen on tietysti hankalaa. Mutta uskon, että innostava puuhailu osaltaan auttaa pysymään vireänä, fyysisesti ja psyykkisesti. En tahdo jämähtää tv-ruudun ääreen vaan kehittää itseäni vielä vanhanakin.

Uusia unelmia

Varsinaisessa työssään Fingerporin isällä on uusia aikeita. Hän haaveilee aiempaa realistisemman sarjakuvan tekemisestä ja myös käsikirjoittaminen kiinnostaisi.

Suositusta sarjakuvasta on tehty näytelmä Helsingin kaupunginteatteriin ja Fingerpori-elokuva saa ensi-iltansa syksyllä 2019. Jarlan mukaan Fingerpori voisi taipua myös vaikka radiokuunnelmaksi.

Yksi taiteilijan haaveista on matkustaa Angoulêmen sarjakuvafestareille Ranskaan vanhalla, itse kunnostetulla matkailuautollaan.

– Kärry on heräteostos, kämänen itäsaksalainen pikkubussi, mutta siinä on tunnelmaa. Samoin kuin kymmenmetrisessä puuveneessämme, jota pääsemme kesällä kokeilemaan. Lentomatkailu ei enää niin kiinnosta.

Miten Pertti Jarlalta sujui painonpudotus? Lue lisää hänen terveystunnustuksiaan Hyvä terveys -lehden numerosta 4/2019!

Sisältö jatkuu mainoksen alla