Kuvat
Sanoma-arkisto / Juha Salminen
Antti Ketosen keikoilla turvamiehet takaavat sujuvan pääsyn lavalle ja pois.
Antti Ketosen keikoilla turvamiehet takaavat sujuvan pääsyn lavalle ja pois.

Soolouralle siirtynyt Antti Ketonen on saanut soittajiltaan uuden lempinimen, bändi kutsuu Anttia Pomoksi. – Viime kädessä minä olen yksin vastuussa kaikesta.

Siinä ei ole Antti Ketoselle mitään uutta, että laulajan kalenterissa odottaa esiintymiset 30 festareilla. Uutta on, ettei keikkabussin kyljessä lue enää Neljänsuora. Uuden tiimin huppareihin on printattu ”AK crew” soolouralle siirtyneen isäntänsä mukaan.

– Vaikka perustekeminen on tuttua, silti tuntuu kuin olisin aloittanut kokonaan uudessa työpaikassa. Kaikki on uutta: porukat, keikkapaikat, biisit, Antti sanoo.

Toukokuun alussa ilmestyi Antin ensimmäinen soololevy, siltä aiemmin julkaistu kappale Olisitpa sylissäni on jo striimannut platinaa ja keikat peräkanaa ovat täynnä. Uusi asema näkyy muutoksena myös tavassa, miten artisti otetaan vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Rajuin muutos tuntuu kohtelussani. Vähän kuin minut olisi upgradattu. Majoittuessa saan paremman huoneen, syödessä kysytään haluanko henkilökuntaruuan sijaan tilata jotain à la carte -listalta tai tahdonko illastaa omassa rauhassa huoneessani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lavallekin Antti kulkee nykyään turvamiesten saattelemana.

– He ovat turvaamassa pääsyni lavalle ja sieltä pois sekä varmistamassa, että nimmarien jako sujuu  mukavasti. Aiemmalla urallani riitti, että me bändikaverit pidimme toinen toisistamme huolta. Nyt meno on aikalailla toisenlaista

Pomo piffaa hieronnat

Laulaja on saanut soittajiltaan uuden lempinimenkin, bändi kutsuu Anttia Pomoksi.

– Se nyt on vitsinä annettu nimi, mutta tottahan se on, että viimekädessä minä olen yksin vastuussa kaikesta. Jos jokin osa-alue ei toimi, en voi muuta kuin katsoa peiliin.

Pomona Antti tahtoo satsata myös tiiminsä hyvinvointiin. Hyvä työilmapiiri syntyy pienistä teoista.

– Haluan pitää huolen, että porukassani kaikkien olisi kiva tulla töihin. Keikkabussissa pitää olla feng shui kohdillaan. Työmme on myös fyysisesti raskasta, joten meillä esimerkiksi pidetään huolta lihashuollosta. Toisinaan tarjoan vaikkapa hierojakäynnit soittajille ja tekniikalle, Antti kertoo.

Mimmumaria

Antilla ei tiettävästi ole henkivartijoita.
Järjestysmiehet vastaavat keikkapaikoilla artistien turvallisuudesta. Tarkkuutta otsikointiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla