Suosikkibloggaaja Didem Özgün valitsi sektion:
"Olen paitsi äiti myös nainen ja avovaimo", muotibloggaaja Didem Özgün sanoo. Kuva: Anna Huovinen
"Olen paitsi äiti myös nainen ja avovaimo", muotibloggaaja Didem Özgün sanoo. Kuva: Anna Huovinen

Didem vinkkaa, miten yhdistää äitiys ja naiseus: – Älkää naiset jääkö neljän seinän sisään, vaan lähtekää välillä dinnerille miehenne kanssa.

Pari vuotta sitten muotibloggaaja Didem Özgünin, 27, elämässä tapahtui isoja asioita. Sveitsiin miehensä Mikon, 38, töiden takia muuttaneesta Didemistä tuli äiti, ja vähän myöhemmin hän perusti oman muotiblogin.

Didemin raskaus sujui hyvin, ja koska Sveitsissä nainen saa päättää synnytystavasta, Didem päätyi sektioon.

– Olen tosi pienikokoinen ja pelkäsin siksi synnytystä. Voi kuulostaa itsekkäältä, mutten myöskään halunnut, että synnytys muuttaa vartaloani. Kuka nainen oikeasti haluaa, että paikat menevät? Didem toteaa suorasukaiseen tyyliinsä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lastentarhanopettajan opinnot kesken jättänyt Didem kertoo olevansa lapsirakas ihminen. Lucan synnyttyä hän joutui silti pohtimaan äitiyttään uudestaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Alussa jouduin tekemään töitä sen asian kanssa, etten ehkä olekaan niin pullantuoksuinen äiti kuin olin kuvitellut.

– Olen erittäin rakastava ja annan kaikkeni Lucalle, höpsöttelen ja laulan, mutta tarvitsen aikaa itseni kanssa. Ennen Lucan syntymää elimme Mikon kanssa aika menevää ex tempore -elämää ja minulle oli selvää, että vaikka minusta oli tullut äiti, haluan viettää aikaa myös pelkästään aikuisessa seurassa ja mieheni kanssa. Olen äiti, mutta olen myös nainen ja avovaimo, ja haluan pitää kiinni naiseudestani, Didem kertoo.

Luca oli 1,5 kuukautta vanha, kun Didem ja Mikko lähtivät kahdestaan dinnerille ja jättivät hänet hoitoon. Didem on varma, että monet äidit väsyvät, koska unohtavat kokonaan itsensä.

– Jäädään neljän seinän sisälle ja sitten ihmetellään, miksi äiti voi huonosti, masentuu ja parisuhde kariutuu.

Blogi auki

Samoihin aikoihin Didemin mielessä muhi ajatus ammatinvaihdoksesta. Hän oli tajunnut, että lastenhoidon sijaan ammatti voisi löytyä oman intohimon eli muodin parista.

 

Didem muutti keväällä osittain takaisin Suomeen ja hän on ollut yllättynyt siitä, miten paljon kutsuja bloggaajalle satelee erilaisiin tilaisuuksiin. Kuva: Anna Huovinen

 

Bloggaamiseen häntä rohkaisi oma mies ja paras ystävä Stephanie, joka oli juuri käymässä Sveitsissä.

– Se oli yksi elämäni huippuhetkistä, kun pitkän sisäisen kamppailu jälkeen päätin, että nyt aloitan blogin. Minua jännitti niin, että itkin. Vaikka minulla oli visio päässäni, en ymmärrä kauheasti tietokoneista. Mutta pakko oli vaai ryhtyä hommiin, mistä olenkin erittäin ylpeä. Ekat kuvat tosin olivat postimerkin kokoisia, koska en osannut suurentaa niitä, Didem muistelee nauraen.

Blogin avulla Didem pystyi myös pitämään yhteyttä Suomessa asuviin ystäviinsä.

– Ihmiset voivat seurata kuulumisiani. Helsingissä piirit ovat pienet, ja nimeni oli entuudestaan tuttu monelle. Elämäni kiinnosti myös niitä, jotka vihaavat minua.

Didemiä harmittaa, että jotkut saavat hänestä blogin kautta ylimielisen kuvan, vaikka hän uskoo olevansa kaikkea muuta. Toisaalta hän tajuaa, ettei kaikkia voi miellyttää.

– Jos kirjoittaa blogia, pitää olla mielipiteitä. Mitäänsanomaton on tylsää. Ajattelen myös, että kaikki eivät vain ole mielenkiintoisia persoonia, että heidän elämänsä kiinnostaisi.

 

”Luksus ei tarkoita pelkkää materiaa. Saan nautintoa myös perheestä. Siitä, että saan rakastaa ja antaa ja tulla rakastetuksi”, Didem sanoo. Kuva: Anna Huovinen

 

 

By Didem -blogi löytyy My Cosmo -sivustolta, joka on osa Sanoma-konsernia.

Miksi Didem tykkää palvella miestään? Mitä feminismi Didemille tarkoittaa? Lue lisää Me Naisten numerosta 25–26/2015.

sussu

Tällaisesta elämästä haaveilevien nuorten naisten kannattaa muistaa, että kotona olemisesta ei eläkettä kerry ja jos jää yhteisessä sopimuksella hoitamaan lasta kotiin, pitää pyytää puolisoa maksaman vapaaehtoista eläkevakuutusta. 

Myös se on hyvä muistaa, että uraa ei voi luoda itselleen myöhemmin tyhjästä, vaan sen eteen pitää nähdä vuosikausien työ. 

Samoin on hyvä miettiä, että millaisen mallin antaa omalle lapselleen ja pystyykö kehittämään itse itseään niin paljon, että on niin kiinnostava ihminen, että muut haluavat keskustella kanssasi. Vaateostosten esittely kun ei pidemmällä aikavälillä tee kenestäkään erityisen älykästä tai kiinnostavaa. 

Sipsiborg

Paikat palautuu täydellisesti ennallen yllättävänkin nopeasti. Ei kaikilla, mutta enemmistöllä. Vartaloltaan pienikään nainen ei välttämättä ole pieni alapäästään.

Tosi lihasten palautumiseen saattaa joutua tekemään hieman työtä ja työnteko + hän... Ei varmaankaan toimi. 

Ei kukaan Teatterin VIP:ssä tunnelman takia pyöri. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla