Sir Elton John ja puoliso David Furnish. Kuva: Reuters
Sir Elton John ja puoliso David Furnish. Kuva: Reuters

Muusikkolegenda Sir Elton John ei voi ymmärtää kirkon kielteistä kantaa homoliittoihin.

Jos Jeesus olisi elossa nykypäivänä, Sir Elton Johnin mielestä hän hyväksyisi samaa sukupuolen edustajien avioliitot.

– Jeesus ei voisi sanoa homoavioliittojen olevan väärin. Hän oli mahtava persoona ja kristitty, jolle rakkaus ja myötätunto olivat kaikki kaikessa, Sir Elton kertoi Sky Newsille sunnuntaina.

67-vuotiaan Grammy-palkitun muusikon mielestä katolisen kirkon papeilleen asettama selibaattisääntö on ”vanha ja typerä”. Myös pappien pitäisi saada solmia avioliitto rakastamansa ihmisen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Sir Elton puhui kirkosta ja homojen asemasta. Vuonna 2010 hän kertoi Parade-lehdelle uskovansa, että Jeesus oli ”myötätuntoinen, superälykäs homomies, joka ymmärsi ihmisten ongelmia”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sunnuntaina Sir Elton kertoi myös arvostavansa paavi Franciscuksen työtä. Venäjän presidentti Vladimir Putin sai puolestaan muusikolta lokaa niskaansa. Putinin hallintakaudella Venäjän homoseksuaalien oikeuksia on rajoitettu lainsäädännöllä.

Sir Elton kertoi suunnittelevansa Putinin tapaamista loppuvuoden Venäjänmatkallaan.

– Ei ole mitään järkeä pystyttää eteensä muuria ja sanoa, että nämä ihmiset eivät kelpaa minulle. Asiat voidaan ratkaista ainoastaan hyväksymällä kaikki ihmiset, Sir Elton kritisoi Venäjän hallitsijaa.

Sir Elton John suunnittelee parhaillaan häitä pitkäaikaisen kumppaninsa David Furnishen kanssa. Pari on ollut yhdessä yli 20 vuotta.

Viime viikolla Helsingissä juhlittiin vuosittaista Helsinki Pride -viikkoa, eli seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen teemaviikkoa, joka huipentui sunnuntain kulkueeseen. Samanlainen teemaviikko järjestettiin myös esimerkiksi Torontossa, New Yorkissa ja Lontoossa.

Lue myös:

Tuore Miss Gay Finland haluaisi Teemu Selänteen kainaloon

Sisältö jatkuu mainoksen alla