Vesa-Matti Loiri saa ensimmäisessä Loirinuotiolla-jaksossa vieraikseen presidentti Sauli Niinistön ja ex-jalkapalloilija Jari Litmasen. Kuva: Nelonen
Vesa-Matti Loiri saa ensimmäisessä Loirinuotiolla-jaksossa vieraikseen presidentti Sauli Niinistön ja ex-jalkapalloilija Jari Litmasen. Kuva: Nelonen

Sauli Niinistön mukaan Jari Tervon kirja saattoi pelastaa hänet ja hänen poikansa hyökyaalloilta kymmenen vuotta sitten.

Presidentti Sauli Niinistö muistelee sunnuntaina esitettävässä Loirinuotiolla-ohjelmassa kymmenen vuoden takaista tsunamia. Hän oli jouluna 2004 poikiensa Matiaksen ja Nuutin sekä Nuutin tyttöystävän kanssa lomalla Khao Lakin lomaparatiisissa Thaimaassa.

Ohjelman isäntä Vesa-Matti Loiri kysyy Niinistöltä, pelastiko tämä omat poikansa hyökyaallolta.

– Oikeastaan Jari Tervo pelasti meidän koko porukan johtuen siitä, että minulla oli kiire rannalle lukemaan Tervon romaania, joka oli jäänyt kesken – olikohan se Troikka. Olin siis pikkuisen aikaisemmin rannalla kuin muuten olisin ollut ja silloin näin erikoisen luonnonilmiön, Niinistö kertoo jaksossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kymmenen vuotta sitten harva ihminen tiesi tsunamista, ja Loiri ihmettelee jaksossa, miten Niinistö tunnisti luonnonilmiön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ihan alkeellisesti siitä, kun vesi oli kadonnut. Maalaisjärki sanoi, että jos vesi on mennyt, niin se tulee takaisin. Ja se tulee vauhdilla.

Loiri kertoo jaksossa uskovansa näkymättömiin asioihin ja kysyy Niinistöltä, mihin tämä uskoo.

– Uskon, että on paljon sellaista, mikä on ihmisen voimien ja mahdollisuuksien ulkopuolella.

Loirinuotiolla alkaa Nelosella su 4.1. klo 20.

Lue myös:

Vesa-Matti Loiri ja Sauli Niinistö muistelevat vaimojensa traagisia kuolemia Loirinuotiolla-ohjelmassa

HS: Vesa-Matti Loiri sai valtiolta isot verovelat anteeksi

Vesa-Matti Loiri: ”Minulla on ollut kuusi tai seitsemän rakkautta”

Sisältö jatkuu mainoksen alla