Ison-Britannian Vogue nosti Sanna Marinin uuden numeronsa kanteen Rihannan seuraksi.

Kun Iso-Britannian Voguen toukokuun kansikuva lävähti nettiin, huomio kiinnittyi ensimmäisenä durag-huivi päässään poseeraavaan Rihannaan. Rihannan korvan alla komeileva otsikko on kuitenkin se, joka saa suomalaislukijan hieraisemaan silmiään:

”Meet the world's youngest female prime minister”, siis ”Tapaa maailman nuorin naispääministeri”. 

Sehän ei voi tarkoittaa ketään muuta kuin meidän omaa Sanna Mariniamme

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on

Maailman tunnetuin muotilehti on siis haastattellut pääministeri Sanna Marinia. Britti-Voguen nettisivuilla haastattelusta kerrotaan seuraavaa:

”Suomalainen pääministeri Sanna Marin suo meille audienssin Helsingissä. Joulukuussa hänestä tuli maailman nuorin hallitusta johtava nainen. Tämä milleniaaliäiti ei pelkästään johda kotimaataan koronakriisin läpi, vaan myös uudelle aikakaudelle, määritellen uudelleen, mitä tarkoittaa olla poliitikko ja vanhempi.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vogue julkaisi Instagramissaan myös kuvan Sanna Marinista ja otteen haastattelusta: 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

“In every position I’ve ever been in, my gender has always been the starting point. I hope one day it won’t be an issue, that this question won’t be asked. I want to do as good a job as possible. I’m no better and no worse than a middle-aged man.” As the world’s youngest female prime minister, @SannaMarin is, for many, a symbol of progression and hope. In the May 2020 issue of #BritishVogue, the 34-year-old diplomat and mother tells @Sirin_Kale about sitting at the helm of a five party, left-wing, female-led coalition government, how she balances work and home life and her ambitious plans for the future of Finland. See the full story in the new issue, on newsstands and available for free digital download Friday 3 April, and click the link in bio to read the full interview now. #SannaMarin photographed by @AntonCorbijn4Real and styled by @JuliaBrenard, with hair and make-up by @EmmaBentleyMakeUp.

A post shared by British Vogue (@britishvogue) on

"Jokaisessa asemassa jossa olen ikinä ollut, sukupuoleni on aina ollut lähtökohta. Toivon, että jonain päivänä se ei olisi enää mikään juttu, että sitä kysymystä ei enää kysyttäisi. En ole parempi enkä huonompi kuin keski-ikäinen mies”, Marin toteaa. 

"Maailman nuorimpana naispääministerinä Sanna Marin on monille edistyksen ja toivon symboli. Toukokuun numerossa 34-vuotias poliitikko ja äiti kertoo viiden puolueen, vasemmistolaisen, naisten johtaman hallituksen luotsaamisesta, siitä miten hän tasapainottaa työn ja kotielämän, ja kunnianhimoisista suunnitelmistaan Suomen tulevaisuutta varten", Vogue kirjoittaa Instagramissa. 

Melkoista suitsutusta – ja todennäköisesti hyvää julkisuutta niin Marinille kuin Suomellekin.

Sanna Marinin Vogue-haastattelun sisällöstä voit lukea lisää tästä jutusta:

Sanna Marinin erityisavustaja Pirita Ruokonen kertoo Me Naisille, että Vogue haastatteli pääministeriä jo tammikuussa. 

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Sanna Marinista kirjoitetaan maailmalla. Marinin valinta pääministeriksi sai runsaasti kansainvälistä huomiota. Jo ennen nimitystään hän pääsi muun muassa New York Timesin, Le Monden ja BBC:n otsikoihin. Itävaltalainen Ooom-lehti jopa valitsi Marinin maailman neljänneksi inspiroivammaksi ihmiseksi.

Huomiota maailmalla on herättänyt niin Marinin nuori ikä kuin nopea nousu kaupunginvaltuustosta eduskuntaan ja sieltä pääministeriksi.

Voguen kuvauksen perusteella vaikuttaa siltä, että Marin kertoo haastattelussa ainakin vanhemmuuden ja vaativan työn yhdistämisestä. 

Iso-Britannian Voguen toukokuun numero ilmestyy perjantaina 3. huhtikuuta.

// Juttua on muokattu 31.3. klo 12.30: Lisätty tieto, että Marinin Voguen haastattelu on tehty tammikuussa. Lisätty myös Voguen Sanna Mariniin liittyvä Instagram-postaus. 

Vierailija

Auvo kirjoitti:
En lähtisi Mariinina hömppälehtiin elvistelemään, ellei sitten ole kysymys hänen/puolueensa vaalikampanjoinnista. Marinilla on pieni lapsi. On järkyttävää, jos hänen äitinsä on on tuollaisessa työssä. Tietenkään esille ei nouse tämä puoli, jossa tosiaankaan ei ole ihailtavaa. Eikö politiikan huipulle olisi voinut hakeutua, kun lapsi on saanut turvallista äidin aitoa läsnäoloa yli teini-iän. Tuo elementti Marinissa on syytä nostaa kirkkaasti esille. Ja eikö riitä suomalaisten asioiden hoidossa riittävästi tekemistä ilman, että lähtee humppalehtiin antamaan elämäntarinoitaan.

Mitäpä olet mieltä niistä miljoonista pienten lasten isistä, jotka työskentelevät huipulla eivätkä edes pidä isyyslomaansa? Vai koskeeko asettamasi työskentelykielto pelkästään naisia?
Saanko sanoa suoraan mitä mieltä olen sinusta, noh, sanon jokatapauksessa; olet typerä!

Äiti

Hohhoijaa....
Ei liity mitenkään äidin työssäkäynti siihen onko hän hyvä äiti lapselleen.
On nähty niitäkin perheitä joissa jopa molemmat vanhemmat ovat aina kotona, mutta lastenkasvatus retuperällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla