Pääministeri Sanna Marin on avioitunut pitkäaikaisen puolisonsa Markus Räikkösen kanssa. Hääasukseen Marin valitsi mekon, joka on nähty hänen yllään aiemminkin.

Pääministeri Sanna Marin on mennyt naimisiin pitkäaikaisen puolisonsa Markus Räikkösen kanssa eilen lauantaina. Pääministeri kertoi asiasta Instagramissa.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan pariskunnan häitä vietettiin pääministerin virka-asunnolla Kesärannassa. Häihin osallistuivat parin läheisimmät sukulaiset ja ystävät, yhteensä 40 vierasta.

Sanna Marin kommentoi uutista Instagramissa ja puhui samalla kauniisti Markus-puolisostaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen onnellinen ja kiitollinen, että saan jakaa elämäni rakastamani ihmisen kanssa. Olemme nähneet ja kokeneet yhdessä paljon, jakaneet ilot ja surut, ja tukeneet toisiamme tyvenessä ja myrskyssä. Olemme eläneet yhdessä nuoruutemme, varttuneet aikuisiksi ja kasvaneet vanhemmiksi rakkaalle tyttärellemme. Kaikista ihmisistä Sinä olet minulle se oikea. Kiitos, että olet vierelläni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marin valitsi hääasukseen saman puvun, joka nähtiin hänen yllään Linnan juhlissa vuonna 2018. Tuolloin hän kertoi aikovansa pukeutua mekkoon myös hääpäivänään. Asiasta uutisoi taannoin muun muassa Aamulehti

Sanna Marinin häämekko nähtiin hänen yllään vuoden 2018 Linnan juhlissa. Asun on suunnitellut Anni Ruuth. Kuva: Pete Aarre-Ahtio
Sanna Marinin häämekko nähtiin hänen yllään vuoden 2018 Linnan juhlissa. Asun on suunnitellut Anni Ruuth. Kuva: Pete Aarre-Ahtio

Marin ja Räikkönen ovat olleet yhdessä 16 vuotta ja heillä on 2,5-vuotias tytär Emma. Pariskunta tapasi vuonna 2004 Tampereella, kun Marin kirjoitti ylioppilaaksi.

Sanna Marin on kuvaili parisuhdettaan Me Naisten haastattelussa kesäkuussa.

– Olemme monin tavoin samanlaisia. Jo tavatessamme täydensimme toistemme lauseet.

– En suinkaan suunnitellut tapaavani 18-vuotiaana elämäni miestä, se vain meni niin. Minkäs sille mahtaa, että oikea ihminen sattui kohdalle niin varhain. Kipuilin aluksi asian kanssa, koska olin ajatellut viettää vapaata ja itsenäistä nuoruutta. Mutta ei toista voi laittaa sivuun siksi, ettei hän sovi senhetkisiin suunnitelmiin. Ihmisiä pitää arvostaa.

– Rakkautta ei voi sivuuttaa, eikä elämää suunnitella valmiiksi. Edelleen puolisoni on se, joka saa minut nauramaan.

Samassa haastattelussa Marin kertoi toivovansa perheenlisäystä. 

– Toivoisin kovasti perheenlisäystä, pikkusisarusta Emmalle. Nykyinen työni tekee kuitenkin asiasta vaikean. Ministerin tehtävä lienee Suomessa ainoa, jossa ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen, Marin kertoi.

– Naisena ei voi ajatella, että palaan perheasiaan sitten joskus uran jälkeen. Asia on ajankohtainen silloin kun se on.

Pioni

Kaunis pari, upea hääpuku, kaunis kukkakimppu.
Nyt pitäisi ajatella Sanna Marin, upea morsian!
Politikkona voi hänestä kukin ajatella mitä tykkää, mutta nyt kirjoitettiin häistä.

Eläkeläinen

Hae apua itsellesi. Vain sairas ihminen voi toivottaa toiselle noin pahaa. Mistä tuo viha toista ihmistä kohtaan tulee ? Mikään ei ole sinulta pois, jos kaksi ihmistä rakastaa toisiaan ja menee naimisiin.

Onnea ihanalle parille 🤗❤

Sisältö jatkuu mainoksen alla