Kirsti Paakkanen kuvattuna keväällä 2015.
Kirsti Paakkanen kuvattuna keväällä 2015.

Kirsti Paakkanen halusi, että hänen nuoruuden aviomiehensä voisi kokea vanhemmuuden. Siksi hän ehdotti tälle avioeroa.

Marimekon pelastajana tunnettu liikenainen Kirsti Paakkanen, 90, kertoo tuoreessa Sana-lehden haastattelussa elämänsä kiinnostavista vaiheista ja vaikeista ajoista. Paakkanen kertoo lehdelle myös siitä, miksi hänen nuoruuden avioliittonsa päättyi eroon.

Lehdessä kerrotaan, että pariskunnan suhteessa riitti rakkautta, mutta Paakkanen ei tullut yhteisistä toiveista huolimatta raskaaksi. 

Lehden mukaan Paakkanen ehdotti itse avioeroa, koska suri niin paljon sitä, ettei hänen puolisonsa voisi kokea isyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Vastusteltuaan pitkään puoliso taipui ja ehti vielä perustaa suuren perheen. Elämänsä rakkaudesta luopunut Paakkanen suuntasi voimansa yrityksensä luotsaamiseen”, lehti kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Otin nöyränä vastaan sen, mitä minulle annettiin”

Kirsti Paakkanen ei koskaan saanut lapsia. Vuonna 2015 hän kertoi Me Naisten haastattelussa haaveilleensa perheen perustamisesta jo pienestä pitäen.

– Siihen olisi kuulunut lapset ja kaikki. Mutta se ei voinut tapahtua niin. Kun ymmärsin tämän, vaihtoehto olisi ollut, että olisin jäänyt katkeraksi ruikuttajaksi, mutta sellaiseksi en halunnut jäädä. Toinen vaihtoehto oli työ, hän kertoi. 

– En valinnut tietoisesti uran ja lasten välillä. Sen ratkaisun Luoja rakensi minulle. Minä otin nöyränä vastaan sen, mitä minulle annettiin.

Paakkanen puhui lapsettomuudestaan ja siitä, kuinka se koitui hänen nuoruuden liittonsa kohtaloksi, myös MTV:n haastattelussa alkuvuodesta.

– Minulla oli maailman paras mies, joka rakasti lapsia. Ehdotin hänelle, että sopisiko niin, että sinä perustat perheen ja saat lapsia ja sen, mistä aina olet haaveillut ja unelmoinut. Ja minä alan karrieerinaiseksi ja ryhdyn vain tekemään työtä ja työtä ja työtä, Paakkanen kertoi. 

”En valinnut tietoisesti uran ja lasten välillä. Sen ratkaisun Luoja rakensi minulle.”

MTV:n haastattelussa Paakkanen kuvaili lapsettomuutta elämänsä suurimmaksi tragediaksi, joka johtui väärästä diagnoosista. Hän kertoi sairastuneensa nuoruudessaan vatsakalvontulehdukseen, jota hoidettiin marjamyrkytyksenä. Väärä hoitomuoto teki lasten saamisen mahdottomaksi. 

– Kyllä se ikävää oli, mutta pitää olla tyytyväinen. Minulla on ollut rikas ja hyvä elämä ja vuosien kuluessa olen osannut asennoitua tähän asiaan. Kaikille ei suoda samaa onnea ja samanlaisia onnen hetkiä, Paakkanen kertoi.


Kerro tarinasi

Oletko sinä joutunut luopumaan jostain hyvin tärkeästä asiasta tai ihmissuhteesta vasten tahtoasi? Haluamme kuulla tarinasi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Kirsti Paakkasella aika kultaa muistot ja pahasti. K.P. oli ihan hirvee pomo, vaikka teki ohjeiden mukaan niin K.P. huusi ja haukkui pataluhaksi. Ylitöitä sai aina olla tekemässä ilmaiseksi. Womenassa "naisten mainostoimistossa" pää AD:na oli mies, joka lähenteli ja kelleen ei uskaltanut kertoa. Ei ole ikävä niitä aikoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla