Me Naiset
|
Susanna Laari
Viime aikoina Laura Tuomarila on kuulostellut tarkkaan vointiaan, sillä hän sairasti nuorempana vuosien ajan syömishäiriötä, joka voi puhjeta uudelleen elämänmuutoksissa. ”Ajattelin pitkään, ettei syömishäiriöstä voi koskaan kokonaan parantua, mutta ilmeisesti voi, koska kaiken tämän keskellä olen pysynyt terveenä ja täysipäisenä”, Laura sanoo.  Kuva: Jouni Harala
Viime aikoina Laura Tuomarila on kuulostellut tarkkaan vointiaan, sillä hän sairasti nuorempana vuosien ajan syömishäiriötä, joka voi puhjeta uudelleen elämänmuutoksissa. ”Ajattelin pitkään, ettei syömishäiriöstä voi koskaan kokonaan parantua, mutta ilmeisesti voi, koska kaiken tämän keskellä olen pysynyt terveenä ja täysipäisenä”, Laura sanoo. Kuva: Jouni Harala

Maltalta takaisin kotimaahan muuttaneen Laura Tuomarilan edessä on uusi elämänvaihe Suomessa. – Oikeastaan nyt on ihanaa olla yksin. En ole enää tilivelvollinen kenellekään.

Laura Tuomarilan, 47, elämään on viime vuosina mahtunut paljon isoja muutoksia. 

Kolmisen vuotta sitten Lauran ja hänen miehensä näyttelijä ja laulaja Samuli Edelmannin nelihenkinen perhe pakkasi muuttokuorman Maltalla ja palasi yhdeksän ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen koti-Suomeen. 

Tänä keväänä Laura ja Samuli hakivat avioeroa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Melkein kaksikymmentä vuotta kestäneen parisuhteen päättyminen ei ole ollut helppoa, ja Laura onkin antanut itselleen luvan käydä läpi kaikkia tunteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jos ihminen ei käy läpi vaikeita tunteita, surua ja vihaakin, on vanhasta irti päästäminen ja eteenpäin meno mahdotonta. 

Laura ajattelee, että edessä on uusi elämänvaihe, jossa hänellä on vuosien jälkeen aikaa itselle. Hän on aina viihtynyt hyvin omissa oloissaan, ja lasten kasvettua oma aika on lisääntynyt luonnostaan. 

Uuden rakkauden perään Laura ei haikaile.

– Tuntuisi ihan hullulta hypätä heti uuteen suhteeseen, hän sanoo. 

”En ole enää tilivelvollinen kenellekään.”

– Oikeastaan nyt on ihanaa olla yksin. En ole enää tilivelvollinen kenellekään. Kun takana on pitkä liitto, minun pitää miettiä, kuka olen, mitä oikeasti haluan ja mikä minusta tulee isona.

– Vaikka muutokset tuntuvat pelottavilta ja hirveiltä, niillä on myös kääntöpuolensa. Muutos avaa aina ovia johonkin uuteen ja jännittävään. Jos ei jää roikkumaan negatiivisiin tunteisiin, mikä vain on mahdollista, hän sanoo. 

Millaista Lauran elämä oli, kun hän sairastui syömishäiriöön? Millainen prosessi paraneminen oli? Millaisia olivat Lauran ja Samulin perheen vuodet Maltalla? Lue Lauran haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 36/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Brina

Itsessään erossa ei välttämättä ole sen eron hetkellä positiivista. Mutta kun sen eron on käynyt läpi ja miettinyt plussat ja miinukset, niin sen jälkeen hyvinkin voi olla. Suhteessa, jossa on väkivaltaa tai alkoholismia, se helpotus tulee heti!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla