Näyttelijä Maija-Liisa Peuhu.
Näyttelijä Maija-Liisa Peuhu.

Maija-Liisa Peuhulla on lapsenlapsia ”kahdessa erässä”.

Kun Salatut elämät -sarja etsi aikoinaan näyttelijää Ulla Taalasmaan rooliin, tuolloin 57-vuotiaalla Maija-Liisa Peuhulla oli takana jo pitkä ura näyttelijänä. Samaan aikaan Maija-Liisan kaksi tyttärenpoikaa olivat juuri syntyneet.

– Minulla on lapsenlapsia ikään kuin kahdessa erässä. Kaksi vanhinta ovat jo parikymppisiä opiskelijoita. Kun he olivat pieniä, Salatut elämät oli juuri alkanut ja vei kaiken aikani. Silloin ehdin käydä usein vain ovella kääntymässä. Tuskin heidän vanhempansa ymmärsivät, mutta minkäs teet.

Tammikuussa 78 vuotta täyttäneen näyttelijän tahti ei ole vieläkään hidastunut. Maija-Liisa on näytellyt Ulla Taalasmaata pieniä teatteritaukoja lukuun ottamatta läpi koko sarjan. Kaksi nuorempaa lapsenlasta, pojan lapset, ovat nyt  3- ja 6-vuotiata.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Heille yritän lukea ja piirtelen heidän kanssaan. Yökylässä en ole pienempiä lapsenlapsia pitänyt, ehkä sitten kun he ovat isompia. Ehkä lapseni olisivat toivoneet, että tekisin vähemmän töitä. Nyt poikkeusaikana olisi ollut aikaa nähdä, mutta ei ole ollut lupaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koska Maija-Liisa kuuluu ikänsä puolesta riskiryhmään, hän joutui lopettamaan sarjan kuvaukset poikkeustilan ajaksi. Perhettä hän on ehtinyt nähdä vain muutaman kerran.

– He ovat tulleet tuohon pihaan. Pääsiäisenä he toivat omat ruuat, viime viikonloppuna minä kokkasin ja he hakivat ruokaa vuorollaan. Etäisyyden päästä siinä juteltiin, Maija-Liisa kertoo.

Mitä samaa on Maija-Liisassa ja Ulla Taalasmaassa? Mikä oli Maija-Liisan nuoruudenunelma? Lue koko Lukijan puolesta kyselen -haastattelu Me Naisten keskiviikkona 24.6. ilmestyvästä numerosta 26/2020. Digilehden voit lukea tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla