Saku ja Hanna Koivulla oli kesällä 15. hääpäivä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Saku ja Hanna Koivulla oli kesällä 15. hääpäivä. Kuva: Jonna Öhrnberg

– Olen nyt meidän perheestä ainoa, joka ei tiedä mitä tekisi, vuosia kotiäitinä ollut Hanna Koivu kertoo.

Saku Koivu, yksi Suomen kautta aikojen tunnetuimmista NHL-kiekkoilijoista, muutti 2,5 vuotta sitten 20 Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen perheensä kanssa takaisin Suomeen. Jääkiekkouransa hän päätti vuonna 2014.

Saku työskentelee tällä hetkellä jääkiekkojoukkue TPS:ssä kehityskoordinaattorina. Sakun ja Hanna-vaimon lapset Ilona, 13,  ja Aatos, 11, ovat sopeutuneet Suomeen muuttoon hyvin.

– Kaikki on mennyt jopa paremmin kuin odotimme. Toki lapset alkuun kyselivät vanhojen ystäviensä perään, mutta ehkä kesät, jotka olemme viettäneet Suomessa auttoivat sopeutumista, Saku kertoi eilen Linnan juhlissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Opinnoista perhearkeen

Hanna opiskeli biokemiaa Turun yliopistossa, kun hän tapasi Sakun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun Saku sairastui syöpään, opinnot jäivät. Sakun parannuttua Hanna keskittyi perhearjen pyörittämiseen.

– Ulkomailla kotiäitinä oleminen oli itsestäänselvyys. Nyt lapset ovat sen verran isoja, että minun ei ole pakko olla kotona. Olen nyt meidän perheestä ainoa, joka ei tiedä mitä tekisi. Suoraan sanottuna kotiäitiys on iskenyt vasten kasvoja, Hanna kertoi.

”Välillä mietin, että olenko liian vanha aloittamaan mitään alusta.”

Suomi tuntuu kodilta

Hanna arvelee, ettei palaa enää biokemian opintojen pariin.

– Olen nyt välitilassa. Heti kun keksin, mitä haluan elämässäni tehdä, teen sen kyllä varmasti. Välillä mietin, että olenko liian vanha aloittamaan mitään alusta.

– Suomi tuntuu nyt kuitenkin kotimaalta ja muutto tänne on tuntunut itsestä tosi hyvältä. Kun palasimme, jännitimme, että kaipaileeko joku kalifornialaista ilmastoa tai elämäntyyliä, mutta siltä osin kaikki on mennyt hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla