Saimi Hoyer on ollut matkailuyrittäjä neljä vuotta. Viime vuonna ex-puoliso Thomas myi osakkuutensa hotelli Punkaharjusta uudelle osakkaalle.
Saimi Hoyer on ollut matkailuyrittäjä neljä vuotta. Viime vuonna ex-puoliso Thomas myi osakkuutensa hotelli Punkaharjusta uudelle osakkaalle.

Saimi Hoyerin pojalla on edessään vielä yksi leikkaus, mutta lääkäreiden mukaan hän paranee täysin.

Hotelli Punkaharjua emännöivä Saimi Hoyer, 45, on noudattanut poikiensa Kasparin, 13, ja Hektorin, 11,  kanssa koronakevättä kodissaan Punkaharjulla. Perussairautensa vuoksi Saimin on noudatettava erityistä varovaisuutta. IgG-immuunivasta-ainepuutos altistaa sairastumisille ja voi nopeastikin heikentää Saimin sairaalakuntoon.

Saimilla on poikiinsa läheiset välit, ja nyt koronaeristyksissään kolmikko on ollut yhdessä erityisen tiiviisti. Pojat ovat myös nähneet isäänsä.

Viime keväänä Saimi kävi läpi äidin pahimmat pelot, kun Kaspar joutui vakavaan rinneonnettomuuteen Ruunarinteillä lähellä Savonlinnaa. Pojan alastulo hyppyristä epäonnistui, ja hän paiskautui maahan pahannäköisesti. Eriasteisia murtumia tuli kaikkialle kehoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Oman lapsen menettämisen pelko oli äitiyteni hirvittävin hetki, Saimi sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– On konkreettinen ja raaka luovuttamisen paikka, kun sairaalan leikkaussalin suulla sanotaan, että sinä et näistä ovista pääse pidemmälle. Siinä joutuu äitinä laskemaan kädet ja antamaan lapsensa hengen paremmille ja osaavammille. Itse saatoin vain todeta, että tässä tilanteessa minä en osaa mitään.

Nyt, vuosi onnettomuudesta, Kasparilla on todennäköisesti edessään vielä yksi operaatio Kuopion keskussairaalassa.

– Kaspar joutui useaan leikkaukseen, kun niin moni paikka meni onnettomuudessa tohjoksi. Nyt kuitenkin tiedämme jo, että hän paranee täysin. Se on kokonaan osaavien kirurgien ja suomalaisen terveydenhuollon ansiota, Saimi kiittelee.

Millainen Saimi kertoo olevansa äitinä? Miten koronapandemia on vaikuttanut Saimin töihin? Mitä Saimi kertoo toissa vuonna tapahtuneesta avioerostaan? Lue koko haastattelu Me Naisten tuoreesta lehdestä 21/2020. Digilehden voit lukea tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla