Annan yleensä itsestäni rennon ja sosiaalisen vaikutelman, mutta jännitän sosiaalisia tilanteita aika lailla. Isoihin juhliin mennessä joudun toden teolla tsemppaamaan, etten jättäisi koko pirskeitä väliin.

Jännitykseen olen löytänyt yllättävän avun: valitsen juhlamekon, jossa on taskut. Silloin nimittäin voi tuikata kädet rennosti taskuun hieman jännittävässä small talk -tilanteessa tai yksinään seinän vierustalla seisoskellessa.

Joskus pidän taskuissani pieniä talismaaneja, jotka rauhoittavat mieltä. Yhden mekon taskussa on kaksi sileää kiveä, jotka nappasin mukaani erään ihanan perheloman aikana Skopeloksen saaren rannalta. Toisen leningin taskussa on edesmenneen äitini Meerin kirkkotakin taskusta löytynyt seetripuinen pieni selkäänsä köyristävä kissa. Kolmannessa on kuopukseni Kaarlon minulle antama pieni hymynaamapinssi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näiden rakkaiden esineiden avulla myös juurrutan itseni tilanteeseen vaikkapa töissä, jos olen levoton. Nämä hassut pikkuruiset kapistukset ovat oma pieni salaisuuteni keskellä juhlien kihinää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ne vievät myös muistojen matkalle niiden rakkaiden ihmisten seuraan ja siihen hetkeen, jolloin ne löysin.

Rauhoittavaa marraskuuta!

saila-mari.kohtala@sanoma.com

Tämä on marraskuun Glorian pääkirjoitus, joka on julkaistu menaiset.fissä. Lisää Glorian juttuja löydät osoitteesta menaiset.fi/gloria.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla