Saara Aalto palasi juuri kolmen viikon Italian-lomalta. ”Olimme viikon Toscanassa, viikon Roomassa ja viikon retriitissä Rooman lähellä olevassa pienessä kylässä. Oli aivan sairaan ihanaa ja kaunista.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Saara Aalto palasi juuri kolmen viikon Italian-lomalta. ”Olimme viikon Toscanassa, viikon Roomassa ja viikon retriitissä Rooman lähellä olevassa pienessä kylässä. Oli aivan sairaan ihanaa ja kaunista.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Saara Aalto nähdään ensi keväänä musikaalitähtenä. Hän ei sano ei myöskään tv:n kisailuille, jos sopiva formaatti vain tulee vastaan.

Laulaja Saara Aalto esiintyy Queenin musiikkiin pohjautuvan We Will Rock You -musikaalin pääosassa, Scaramouchina. Musikaali saa ensi-iltansa vuoden päästä keväällä, ja sitä esitetään Helsingissä Messukeskuksen Amfi-teatterissa.

– Queen oli äitini lempibändi. Muistan, kun olin lapsena kuumeessa, katsoimme äidin kanssa kasetilta Queenin muistokonserttia ja äiti teki minulle suklaapiirakkaa, Saara kertoi We Will Rock You -musikaalin tiedotustilaisuudessa.

Queenin musiikki on Saaralle muutenkin tuttua, sillä hän lauloi X Factor UK:n finaalissa Bohemian Rhapsody -kappaleen Queenin nykyisen solistin Adam Lambertin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Queenin kitaristi Brian May twiittasi esityksestämme, että vau Saara ja Adam! Eli Queenin tyypit tietävät minut ainakin jotenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– En ole nähnyt Adamia X Factorin jälkeen, mutta olemme lähettäneet muutaman viestin.

Saara on parhaillaan kiertueella. Hänet nähdään tällä viikolla Suomessa, ja ensi viikosta eteenpäin kiertue jatkaa Iso-Britanniaan.

”Katsotaan vaan, niin...”

Saara sijoittui toiseksi Suomen euroviisukarsinnoissa vuonna 2011, The Voice of Finlandissa vuonna 2012 ja Uuden musiikin kilpailussa sekä Britannian X Factorissa vuonna 2016.

Tänä keväänä Saara tuli parinsa Hamish Gaman kanssa kolmanneksi Brittien Dancing On Ice -ohjelmassa. Viime vuonna euroviisuissakin kilpaillut Saara ei sulje pois sitä, että osallistuisi vielä johonkin kilpailuun.

– Ei mikään ole poissuljettua. Varmaan osallistun johonkin, kerätään nyt koko sarja, Saara nauroi.

– En tiedä, mistä löytyisi kilpailu, mihin voisin mennä. En haluaisi osallistua Selviytyjät-tyyppiseen kisaan, sillä ohjelman pitäisi liittyä jotenkin persoonaani. Mutta en sano ei koskaan. Katsotaan vaan, niin olen parin vuoden päästä siellä Selviytyjissä.

Saara ei välitä siitä, mitä muut sanovat hänen tekemisistään tai kisamenestyksestään.

– Yritän olla lukematta itsestäni tehtyjä lehtijuttuja.

Saara luottaa itseensä ja tekemisiinsä. Hän käyttää myös apunaan life coachia.

– Pitää tehdä omaa henkistä työtä ja ymmärtää, kuka itse olen. Minun on luotettava itseeni ja huolehdittava, että minulla on hyvä olla. En voi puuttua jokaiseen juttuun, vaan on pidettävä fokus elämässäni, Saara kertoo.

Sivustaseuraaja

Ihmiset kuvittelee että hänen pitäisi jonkin saman kaavan mukaan tehdä uraa. Saara Aalto tekee just sitä mitä itse haluaa. Pakko kunnioittaa naisen kunnianhimoa ja itsenäisyyttä. Edes nykyinen levy-yhtiö ei sanele miten hän elantonsa hankkii viihde/musamaailmassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla