Marco Bjurströmin juontama Hyvät katsojat -visailuohjelma nähdään syyskuusta alkaen TV1-kanavalla ja Yle Areenassa lauantaisin klo 21.15. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marco Bjurströmin juontama Hyvät katsojat -visailuohjelma nähdään syyskuusta alkaen TV1-kanavalla ja Yle Areenassa lauantaisin klo 21.15. Kuva: Jonna Öhrnberg

Marco Bjurströmiä harmitti, ettei häntä pyydetty uudistuneen Bumtsibumin juontajaksi. – Syyksi sanottiin, että olen liian vanha. Se oli tekosyy, Marco kertoo.

Viihteen ja kulttuurin monitoimimies Marco Bjurström, 52, palaa pitkän tauon jälkeen televisioon uuden Hyvät katsojat -visailuohjelman juontajana.

– Olin ajatellut, etten enää tule takaisin televisioon. Kun minulle soitettiin ja kerrottiin ohjelmasta, ajattelin, että nyt on sellainen idea, että jos minut siihen huolitte, täällä olen, Marco kertoo Hyvät katsojat -ohjelman kuvauksissa.

Syyskuussa Ylellä alkavassa ohjelmassa tutut henkilöt kisaavat joukkueissa tv-tietämyksellään toisiaan vastaan.

– Kaikki kilpailijat ovat tv-staroja, he ovat hyviä esiintymään, joten he uskaltavat heittäytyä.

Tanssin, teatterin ja viestinnän parissa töitä tehnyt Marco tuli koko kansalle tutuksi juontaessaan musiikkivisailu Bumtsibumia vuosina 1997–2005. Ohjelmaa esitettiin uudistettuna vuonna 2017, mutta Marcon tilalla juonsi Kalle Lindroth. Marco myönsi tuolloin suoraan, että hän olisi mielellään jatkanut ohjelman juontajana.

– Se Bumtsibumin yritelmä, paluu, minkä he yrittivät tehdä, tuntui pahalta. Tiesin, että se menee metsään. Se harmitti. Myös se harmitti, että syyksi minulle sanottiin, että olen liian vanha. Se oli tekosyy, Marco sanoo nyt.

– Yhteiskunnassa on vähän semmoinen ajatus, että pitää saada nuorempi tekijä. Mutta nyt on se hetki, jolloin asia on muuttumassa. Monessa työpaikassa halutaan 50+ -ikäisiä tekijöitä. 

” Yhteiskunnassa on vähän semmoinen ajatus, että pitää saada nuorempi tekijä.”

Hän ei kuitenkaan halua haikailla menneiden perään.

– En ole katkeroituvaa sorttia. Meille kaikille on aikamme ja paikkamme, ja on luonnollista, että asioiden täytyy muuttua.

Tv-pestin lisäksi Marcon kevät ja alkukesä ovat olleet kiireiset. Marcon ohjaama, Frans Emil Sillanpään elämästä kertovan Sillanpää-oopperan esitykset jatkuvat Hämeenkyrössä Myllykolun kesäteatterissa. Teatteritöiden lisäksi Marco on osakkaana veljensä Janekin ja hänen vaimonsa Lauran vetämässä Pompier-ravintolassa.

– Käyn ravintolassa lähinnä syömässä. Olen toki osakkaana ja suunnittelen uutta, mutta minun mielipiteilläni ei ole siellä hirveästi merkitystä, Marco naurahtaa.

Vierailija

Ruutuun palaava Marco Bjurström: ”Olin ajatellut, etten enää tule takaisin televisioon”

No itse ainakin katson mieluummin vähän vanhempaa juontajaa, jolla on älyä, iloa ja elämänkokemusta kuin jotain parikymppistä tyhjäilmeistä piipittäjää, jolla ei ole mitään substanssia nuoruuden lisäksi ja nuoruus kun ei pelkästään riitä, tarvitaan muutakin että olis kiinnostava ja nuori vailla elämänkokemusta harvoin on.
Lue kommentti