– Olin stressaantuneempi maailmantilasta ja tulevaisuudesta kuin kiloistani, Rosanna Kulju kertoo poikkeustilan aiheuttamasta lamaantumisestaan.

Kun koronavirusepidemian aiheuttamaa poikkeustilaa oli kulunut kuukausi, somevaikuttaja ja Miss Helsinki -kilpailun omistaja Rosanna Kulju sai Instagramissa seuraajalta viestin, jossa luki: ”Sä et vissiin oo hirveesti poikkeusaikana treenannut.”

Rosanna sanoo nyt, ettei hän pahastunut viestistä.

– En ole ollenkaan niin tarkka ulkomuodostani kuin moni saattaa luulla. Minua pidempään seuranneet tietävät, että osaan ottaa rennostikin. Välillä minulla on kausia, kun urheilen paljon ja tykkään syödä terveellisesti. Osaan myös syödä irtokarkkeja, juustoja ja juoda viiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun poikkeustila alkoi ja kuntosalit sulkivat ovensa, liikkuminen jäi Rosannalta kokonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jotenkin lamaannuin täysin. Kuukauden jälkeen huomasin, että olo oli veltto ja väsynyt. Huomasin yhtäkkiä, että farkut eivät mahtuneet jalkaan, kun olin ollut koko ajan jumppahousuissa. Ajattelin, että varmaan kilojakin tullut. En omista vaakaa, mutta muualla punnitsin itseni ja niitä oli tullut viisi.

Kiloja tulee ja menee

Seuraajalta tullut viesti herätti Rosannassa halun kirjoittaa Instagramissa armollisuudesta omaa kehoa kohtaan.

– Halusin muistuttaa, että elämäntilanteet vaihtelevat. Kiloja tulee ja menee meillä kaikilla. Todellinen hyvä olo tulee sisältäpäin, eikä sillä ole painon kanssa mitään tekemistä. Sain valtavasti viestejä, joissa ihmiset kertoivat kokemuksia poikkeuksellisesta ajanjaksosta. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mainitsin pari päivää sitten mun storyssa kuinka sain alkuviikosta viestin seuraajalta ’sä et vissiin oo hirveesti poikkeusaikana treenannut? 😀’ Uskon, että viestin oli tarkoitus olla hauska ja en siitä oikeastaan ottanut itseeni. En ole himojumpannut tässä poikkeusajassa ja suklaata ja viiniä on mennyt paljon enemmän mitä normaalissa arjessa. Johtuen osittain stressistä ja osittain varmaan siitä, että oon halunnut laittaa aivot narikkaan kunnolla ja keskittyä niihin hyviin asioihin mitä on. Iltoja viinilasin, hyvän ruoan ja keskustelun ääressä ja sarjoja ja suklaata rentoutumiseen. Normaalissa arjessa urheilen paljon ja syön puhtaasti vaikka pidänkin herkkupäiviä. Liikun sen hyvän olon ja energian takia, en minkään ulkonäköön liittyvän seikan takia. Kun voit hyvin sisältä se myös heijastuu ulospäin. 🤍 . . Kerroin myös storyssa, että paino on noussut 3-5kg tässä poikkeusaikana ja kuinka se on TODELLA OKEI! Elämässä paino välillä nousee ja sitten taas laskee. Tämä on vaan elämää ja elämäkin on vuoristorataa välillä. Mä en oo ikinä tuntenut oloani näin naiselliseksi ja itsevarmaksi mitä viimeisen vuoden aikana vaikka paino onkin noussut vuodessa melkein 10kg. Kerroin myös suoraan painavani 70kg ja olevani 169cm pitkä. Sain seuraajilta hurjasti viestejä joissa kiittivät siitä, että puhun tästä asiasta.. Mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän on tullut itsevarmuutta ja ymmärrystä sille, että pitää olla armollinen itselleen. . KAIKKI kauneus tulee sisältä eikä yhdelläkään ulkoisella asialla ole merkitystä. Mitä sitten jos on vähän enemmän kiloja? Ei sillä ole mitään väliä. Ei se muuta mua ihmisenä mitenkään. . Mulle sanotaan tosi useasti että mun ’kroppa on goals’. Ja sitä se onkin, painoin sitten 55kg, 65kg tai 70kg. NAISET, rakastakaa itseänne ja kaikkea sitä mitä olette.

Henkilön ROSANNA • GRLGANG PODCASTER • (@rosannakulju) jakama julkaisu

Instagram-kuvansa yhteydessä ja palvelun Stories-osiossa Rosanna kertoi painonnousustaan lukujen kera ja kertoi pitävänsä kropastaan, painoi hän enemmän tai vähemmän. Huhtikuussa julkaistu postaus on kerännyt lähes 20 000 tykkäystä.

– Olin stressaantuneempi maailmantilasta ja tulevaisuudesta kuin kiloistani. Poikkeustila vaikutti minuun niin, että oli ihan ok ottaa viinilasi tai vetää irtokarkkeja, vaikka kello oli kolme keskiviikkoiltapäivänä.

Kun Rosanna sitten huomasi, että liikkumattomuudesta ja herkuttelusta tulee hänelle väsynyt olo, hän palasi takaisin kuntoilun pariin.

– Nyt käyn nyrkkeilemässä neljä kertaa viikossa ja juoksen. Sen verran olisin toivonut, että olisin ottanut korona-ajan alussa edes muutaman juoksuaskeleen, niin se olisi saanut aivoissa endorfiineja liikkeelle, enkä olisi ollut poikkeustilaa kuin sumussa.

Kiloja Rosanna ei aio edelleenkään kytätä.

– En ole ikinä ollut sellainen, joka punnitsee ruokia. Syön järkevää ruokaa sen verran, että vatsa tulee täyteen, ja pidän herkkupäiviä joka viikko, Rosanna kertoi Suomen Urheilijahierojaopiston kesäkauden avajaisissa Pasilassa.

Juttua muokattu 3.6. klo 11.39. Lisätty selitys Instagram-postauksen sisällöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla