Riina-Maija Palander ei ymmärrä, miksi laihojen ihmisten ulkomuotoa saa arvostella. ”Helpotuin, kun Farmin kuvauksissa painoni laski lopulta aika kovissa olosuhteissa vain viitisen kiloa.”
Riina-Maija Palander ei ymmärrä, miksi laihojen ihmisten ulkomuotoa saa arvostella. ”Helpotuin, kun Farmin kuvauksissa painoni laski lopulta aika kovissa olosuhteissa vain viitisen kiloa.”

Riina-Maija Palander kertoo, ettei kerran uskaltanut mennä ravintolassa vessaan, jottei muu seurue olisi luullut häntä buliimikoksi.

Riina-Maija Palander kieltäytyi ensin, kun häntä pyydettiin mukaan Farmi-ohjelmaan. Formaatissa 12 julkkista muuttaa maatilalle, jonka olot ovat kuin sata vuotta sitten. Siis alkeelliset. 

– Kieltäydyin, sillä pelkäsin, että laihdun liikaa. Se on minulle ikuinen stressi, enkä voi ottaa sitä riskiä, että paino laskee useita kiloja. Olen kieltäytynyt kaikista sellaisista selviytymishenkisistä ohjelmista, joissa ei saa syödä kunnolla. Kun tuotantoyhtiö lupasi, että ruokaa on varmasti tarjolla, lupasin tulla mukaan, Riina-Maija kertoi Farmin lehdistötilaisuudessa perjantaina.

”Riinis” on aina ollut hoikka. Hän ole ikinä saanut selvyyttä siihen, miksi hänen painonsa laskee helposti. Aikuisiällä hän on saanut myös kuulla loukkaavia kommentteja painostaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Varsinkin nyt, kun kauneusihanne on ennemmin treenattu, niin sosiaalisessa mediassa ihmiset saattavat kommentoida aika ilkeästikin, että oletpa kuikelon näköinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riina-Maija on ollut muutamassa vaiheessa elämässään todella huolissaan laskevasta painostaan.

– Jos elämässä on paljon stressiä, niin kasvoni alkavat kaventua. Olen joutunut usein vakuuttelemaan, ettei minulla ole syömishäiriötä. Mutta kun lapset olivat pieniä, niin en välillä ehtinyt syödä ja laihduin.

Riina-Maijalla ja hänen miehellään, ex-alppinisti Kalle Palanderilla on neljä lasta.

Välillä syömishäiriöepäilyt ovat saattaneet Riiniksen erikoisiin tilanteisiin.

– Joskus kun olimme puolituttujen kanssa syömässä, en uskaltanut lähteä ravintolassa kesken ruokailun vessaan, kun heti olisi alkanut spekulointi bulimiasta.

Takaisin Viroon

Vuosi sitten Palanderit muuttivat takaisin Suomeen monien ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Riina-Maija palasi yli kymmenen kotiäitivuoden jälkeen töihin, kun hän aloitti markkinointijohtajana logistiikkayrityksessä. 

Viime syksynä perhe palasi kuitenkin Viroon, jossa heillä on iso talo sekä Riiniksen hevoset ja talli. 

– Oli ongelmia löytää sinne ihmistä, joka voisi pyörittää paikkaa ja olla siellä pysyvästi. Ihminen ei voinut olla kuka tahansa, vaan sellainen, joka osaa hoitaa hevosia, ajaa mönkijällä ja hoitaa muut tilan puuhat. Tuntui haastavalta istua palaverissa ja yrittää selittää toiseen maahan, miten pitää toimia.

Lapset käyvät nyt Virossa suomalaista nettikoulua. Kalle taas käy etelänaapurista käsin töissä Helsingissä. Perheen kuopukset ovat 8-vuotiaat kaksoset.

– Nyt olen palannut taas vähän niin kuin kotiäidiksi. Toki hevosten hoidossa ja tallin pyörittämisessä on paljon hommaa. Valmennan myös muiden hevosia.

Riinis tykkää tehdä tv-tuotantoja, koska niissä on aina selkeä alku ja loppu. Hän toivoisi myös kotiäideille arvostusta.

– Minäkin kärsin ulkomailla kotiäitinä yksinäisyydestä. En sano, ettei lapsia hoidettaisi hyvin myös päivähoidossa, mutta jos itse päättää hoitaa omat lapsensa, niin sitäkin voisi arvostaa. Kotiäidille ei koskaan sanota, että vitsi teit tuon hyvin. Uskon, että Kallekin osaa arvostaa kotiäitivuosiani myöhemmin.

Vierailija

Voi hyvä tavaton! Naimen ihmettelee lehdessä, kun hänen hoikkuuttaan tai hiusten väriä ihmetellään. Minusta paljon suurempi ihmettelyn aihe on se, että hän on estänyt isän ja Norjan tyttären yhteydenpidon. Ja joka asia ei edes kuulu Rouva Palanderille, se on isän ja tyttären asia. Rouva Palander on tiennyt avioon mennessään, että miehellä on lapsi.
Herra Palander on kyllä hyvin hyvin tossun alla, varsinainen "Vihtori".
Onneksi muu suku pitää yhteyttä tähän Norjan tyttäreen.

Järkyttynyt

Ihmettelen, miksi tätä ihmistä ylipäätään pitää haastatella. Moisten tyhmyyksien kertominen ja vielä niiden julkaiseminen menee käsityskykyni yli. Tällä ihmisellä ei ilmeiseti ole mitään rakentavaa sanomista.
Matilden haastattelu oli koskettava. Palanderin pariskunnan mielipiteet ovat tavattoman julmia. Toivottavasti he edes osaavat hävetä ja pyytää anteeksi ei yksin Matildelta, vaan myös omilta lapsiltaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla