Näyttelijä Pihla Viitala hurahti valokuvaamiseen. ”En halua rajoittaa itseäni ammatillisesti” Kuva: Jonna Öhrnberg
Näyttelijä Pihla Viitala hurahti valokuvaamiseen. ”En halua rajoittaa itseäni ammatillisesti” Kuva: Jonna Öhrnberg

Kiireinen työtahti väsytti Pihla Viitalan. – Olen viime aikoina himmaillut luonnossa ja keräillyt sieniä.

Näyttelijä Pihla Viitalan, 36, vuosi on ollut kiireinen. Hän esimerkiksi kuvasi tänä vuonna Ivalo-sarjaa ja Zaida Begrothin elokuvaa Marian lapset.

Lisäksi Pihlalla on rooli ensi-iltansa saavassa Hölmö nuori sydän -elokuvassa.

– Viime aikoina on vähän väsyttänyt. Tämä on ollut rankka puolivuotinen monella tapaa. On hyvä pitää joskus taukoa, Pihla kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Tunnistan väsymyksen itsessäni tilanteissa, kun tekisi mieli vain nukkua, tai kun keskittymiskyky menee. Jos on tiukka työputki ja paljon yökuvauksia, tuntuu, kuin olisi jättimäinen jetlag päällä. Työt eivät yleensä tule uniin enkä mieti niitä kovin paljon jälkikäteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pihla lomaili juuri Ranskan Reimsissä, missä hän asui aikoinaan vuoden.

– Joskus on hyvä pitää taukoa. Olen viime aikoina myös himmaillut luonnossa ja yrittänyt löytää sieniä tuloksetta.

Pihla rentoutuu kuvauspaikoilla valokuvaamalla kollegoitaan kuvausten välissä, kun he keskittyvät rooleihinsa ja odottelevat kuvausvuoroaan.

– Salakuvaan heitä. Otan pääasiassa henkilökuvia kännykällä ja digikameralla. Aikaisemmin kuvasin myös filkalla. Kuvaaminen rentouttaa minua. On kiinnostavaa, kun ei tarvitse itse kohteena.

Pihla nauttii valokuvaamisesta niin paljon, että voisi tehdä sitä mielellään jopa toisen ammatin. Hän kertoo, että hän on pyöritellyt mielessään muitakin ammattivaihtoehtoja näyttelijäntyön rinnalle.

-– Mistä sitä tietää, jos vaikka perustaisin kukkakaupan. En halua rajoittaa itseäni ammatillisesti. Minulla on monta intohimoa, mutta olen huono niissä. Olen harrastanut musiikkia koko ikäni. Laulan ja soitan huonosti soittimia, Pihla kertoo Hölmö nuori sydän -elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

Vierailija

Taidokkaasti leikattu elokuva. Turhat tarpeettomat rönsyt kuulemma karsittu. En tosin ole katsonut mutta näin olen antanut itseni ymmärtää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla