Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Leena Uotila kertoo, että hänen jäämisensä eläkkeelle Helsingin kaupunginteatterista muutti arjen dynamiikkaa.
Leena Uotila kertoo, että hänen jäämisensä eläkkeelle Helsingin kaupunginteatterista muutti arjen dynamiikkaa.

Näyttelijä Leena Uotila on oivaltanut, että puolison juttuja jaksaa paremmin, kun välillä saa omaa tilaa.

Näyttelijä Leena Uotila tutustui tulevaan puolisoonsa, kirjailija Henri Kapulaiseen, eteläsuomalaisen osakunnan teatterilla vuonna 1967.

– Pidin heti häntä erikoisena ihmisenä. Kapulaisen mieletön verbaalisuus viehätti. Hän oli keskipiste seurueessa kuin seurueessa. Kapulainen oli myös jännittävän boheemi, aivan erilainen kuin muut tuntemani ihmiset, Leena muistelee.

Pari meni naimisiin ajan tavan mukaisesti ja koruttomasti maistraatissa joulukuussa 1970. He olivat tuolloin 23-vuotiaita, aivan kakaroita, ajattelee Leena nyt. Hänestä on hurjaa, että pari on ollut naimisissa lähes 50 vuotta. Nyt lapset Arttu ja Annu ovat aikuisia ja Leenalla ja Henrillä on yhteistä aikaa enemmän kuin koskaan ennen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Se ei ole pelkästään mukava asia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Eläkkeelle jäämiseni muutti arjen dynamiikkaa. Ahdistun, kun nyhjäämme kyljikkäin päivät pitkät. Mietin yhä sitä, miten voin säilyttää itsellisyyteni ja erillisyyteni tässä tilanteessa, Leena sanoo.

– En tahdo erota, en tahdo rähjätä. Mutta haluan, että meillä molemmilla on omia asioita, joita voi tehdä yksin. Kun saan välillä omaa tilaa, jaksan paremmin Kapulaisen juttuja.

Tiiviin yhdessäolon vastapainoksi Leena vesijuoksee, joogaa, tekee pitkiä kävelyretkiä ja istuskelee omin nokkinensa Helsingin kahviloissa. Lisäksi hän tekee yhä ahkerasti töitä.

Parhaillaan Leena nähdään valkokankailla yhdessä päärooleista Pamela Tolan ohjaamassa Teräsleidit-hittileffassa.

 

Mitä Leena pitää elämänsä parhaana taloudellisena ratkaisuna? Miksi Leena kasvatti omat lapsensa eri tavalla kuin hänet aikoinaan kasvatettiin? Miksi Leena inhoaa kategorisointia? Lue Me Naisten tuoreesta numerosta 4 / 2020. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Kaikkea hyvää

Kaikkea hyvää kirjoitti:
Leena vaikuttaa kivalta ihmiseltä, jolla on lämmin sydän.
 

Lisään vielä, että sen lisäksi, että on loistava näyttelijä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla