Me Naiset
|
Alina Koskela
Eugenien mekon v-leikkaus, on tarkkaan mietitty, arvokas yksityiskohta. Kuva: Reuters
Eugenien mekon v-leikkaus, on tarkkaan mietitty, arvokas yksityiskohta. Kuva: Reuters

Prinsessa Eugenien selkä operoitiin tämän ollessa 12-vuotias – nyt hän paljastaa arpensa kunnioittaakseen lääkäreitä ja skolioosia sairastavia.

Yorkin prinsessa Eugenie astui perjantaina avioliittoon liikemies Jack Brooksbankin kanssa St. Georgen kappelissa. Prinsessan häätyyli on aiheuttanut runsaasti ihailua – hänellä oli päällään upea olkapäät paljastava v-kaula-aukkoinen häämekko, ja poikkeuksellisesti hän saapui kappeliin ilman huntua.

Kaiken tämän lisäksi Eugenien mekko kätkee sisälleen piiloviestin skolioosista kärsivien puolesta. Peter Pilotton suunnitteleman mekon avonainen takaosa paljasti Eugenien selässä olevan pitkän leikkausarven, joka on peräisin skolioosileikkauksesta.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Henkilön Cosmopolitan UK (@cosmopolitanuk) jakama julkaisu

Eugenie operoitiin vain 12-vuotiaana the Royal National Orthopaedic -sairaalassa onnistuneesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Minä olin sairaalan suojeluksessa, kun selkäni operoitiin 12-vuotiaana. Häämekkoni on ihana tapa kunnioittaa minusta huolehtineita ihmisiä ja niitä nuoria, jotka käyvät läpi saman, Eugenie paljasti ITV:n haastattelussa häitä edeltävänä päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Jokaisen on mahdollista muuttaa käsitystä kauneudesta ja paljastaa arpensa, ja se on hyvin erityinen tapa kunnioittaa näitä ihmisiä.

Skolioosi tarkoittaa selän ja selkärangan vinoutumista, joka havaitaan usein lapsuudessa tai murrosiässä. Sairautta voidaan hoitaa fysioterapialla, mutta vaikeissa tapauksissa selkä täytyy leikata. Leikkaushoito on vaativaa, mutta Suomessa leikkaushoidon tulokset ovat hyvät, kertoo Terveyskirjasto.

Juttua muokattu 17.1.2018: korjattu skolioosiin liittyviä sanavalintoja. 

Heipsu

Siis selkä operoitiin, kun selkä oli 12-vuotias? Skarpatkaa nyt hieman toimituksessa, vaikka hömppälehti olettekin. Pitäisi olla: "Prinsessa Eugenien selkä operoitiin hänen ollessaan 12-vuotias."

Sisältö jatkuu mainoksen alla