Annika ja Baris Kirkgöz ovat olleet naimisissa puolitoista vuotta. ”Kerran vuodessa vietämme rakkausviikon, jolloin olemme täysin kahden.” Kuva: Jouni Harala
Annika ja Baris Kirkgöz ovat olleet naimisissa puolitoista vuotta. ”Kerran vuodessa vietämme rakkausviikon, jolloin olemme täysin kahden.” Kuva: Jouni Harala

Ensin isä sairastui vakavasti, sitten radiotyöstä tuli kenkää. 44-vuotiaana juontaja Annika Metsäketo on pakollisen elämänmuutoksen edessä. – Mitä pahaa olen tehnyt ansaitakseni kaikki vastoinkäymiset.

Saatuaan lähtöpassit Radio Novasta helmikuussa juontaja Annika Metsäketo matkusti Turkkiin aviomiehensä Baris Kirkgözin, 40, ja anoppinsa luo.

– Alkuvuoden ikävien tapahtumien aikaan ensimmäistä kertaa konkretisoitui, miten hanurista on asua eri maissa, Annika täräyttää.

Joulukuun 17:nä., Annikan isän, muusikko Martti Metsäkedon, 74, syntymäpäivänä perhe sai pahimman mahdollisen yllätyksen juhlan keskelle. Martilla epäilty silmätulehdus paljastuikin lymfoomaksi, silmän taakse, ylävartaloon ja selkäytimeen levinneeksi syöväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Diagnoosi oli shokki meille kaikille, mutta erityisesti se musersi äidin. Vanhempani ovat olleet yhdessä yli 50 vuotta, Annika sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Martti on saanut sytostaattihoitoja, jotka ovat iskeneet paitsi syöpään, alussa myös miehen kuntoon. Martin sairastuttua Annika on pysytellyt tiiviisti vanhempiensa luona, ollut tukena ja auttanut arjen pyörittämisessä.

– Koin, että vanhempani ovat tarvinneet kannattelijaa. Minun on pitänyt olla vahva, jotta he ovat jaksaneet.

Syöpäuutisen aikaan Annika oli Suomessa ilman miestään.

– Olin salaa iloinen, ettei Baris ollut näkemässä, miten rikki olin. Kun tulin vanhempieni luota kotiin, olin kuin sumussa ja itkin ahdistustani.

Edessä iso elämänmuutos

Tammikuussa, samaan aikaan, kun kotona opeteltiin arkeen syöpähoitojen keskellä, Annika sai Radio Novassa kutsun palaveriin, jota ei ollut osannut odottaa. Kanavan uusissa suunnitelmissa ei ollut enää ohjelma-aikaa Annikan ja Sari Seppälän juontamalle Konttori-ohjelmalle. Se oli ollut kanavan suosituimpia ohjelmia, ja Annika Novan tunnetuimpia juontajia.

– Ohjelmauudistuksesta oli puhuttu, mutta aina oli painotettu, ettei kukaan saa potkuja. Emme mekään niitä kuulemma nyt saaneet, meille ei vain ollut enää ohjelma-aikaa tarjolla. Mitä muutakaan töiden loppuminen tarkoittaa kuin potkuja? Annika kysyy.

Viimeinen Konttori kuultiin 5.2.

– Ymmärrän uudistukset, mutta en sitä, että minun ei edes ajateltu pystyvän tekemään ohjelmaa, jota uudistus vaati. Puolestani päätettiin, etten osaisi muuta. Se tuntui loukkaavalta.

Annikalla on takanaan 20 radiovuotta. Nyt päivätöiden päättyessä Novalla, hän on 44-vuotias ja elämänmuutoksen edessä.

– Nykymaailmassa tämä on kai tyypillinen ja tilastojen mukaan pahin ikä jäädä työttömäksi, sillä ikäisilleni on tarjolla vain vähän töitä. En kuitenkaan suostu antamaan periksi paniikille.

Mille uralle Annika seuraavaksi päätyykään, hän aikoo tehdä seuraavat siirtonsa kaikessa rauhassa.

– Välillä olen meinannut vaipua epätoivoon. Miettinyt, mitä pahaa olen tehnyt ansaitakseni kaikki vastoinkäymiset, Annika sanoo.

– Vielä en tiedä, miksi meidän kuuluu elää läpi nämä vastoinkäymiset, mutta niiden tarkoitus varmasti selviää myöhemmin. Hassua, mutta jollain tavalla minulla on helpottunut olo. Uskon, että tässä käy lopulta hyvin.

Lue lisää Annikan mietteitä vastoinkäymisistään Me Naisten numerosta 17/2015.

Lue myös:

Kihlautunut Annika Metsäketo: ”Lähipiirin kommentit turkkilaisesta miehestäni satuttivat”

Annika Metsäketo avioliitostaan turkkilaisen Bariksen kanssa: ”Etäsuhde toimii hyvin”

Annika Metsäketo

Juontaja syntyi Helsingissä 19.2.1971. Naimisissa turkkilaisen Baris Kirkgözin kanssa. Pari meni naimisiin syksyllä 2013 ja asuu Helsingissä sekä Istanbulissa.

Opiskelee turkin kieltä. Harrastaa elokuvia, matkustamista sekä lukemista.

Lopetti työt Radio Novalla helmikuussa.

Laulaja Tomi Metsäketo on Annikan veli ja muusikko Martti Metsäketo isä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla