Peter Nyman palaa Uutisvuotoon liki yhdeksän vuoden tauon jälkeen. ”Ihmisen pitää seurata omaa tähteään.”
Peter Nyman palaa Uutisvuotoon liki yhdeksän vuoden tauon jälkeen. ”Ihmisen pitää seurata omaa tähteään.”

Peter Nyman seurasi omaa tähteään ja löysi itsensä taas Uutisvuodon studiosta.

Onhan siinä nyt jotain hauskaa, kun analyyttinen uutismies puhuu planeettojen asennoista ja oman tähtensä seuraamisesta. Mutta juuri sellaisia vertauksia toimittaja Peter Nyman, 52, käyttää kertoessaan paluustaan Uutisvuodon ylituomariksi.

Peter jätti pestin liki yhdeksän vuotta sitten ja siirtyi MTV:n uutisankkuriksi. Hän oli ehtinyt tehdä Uutisvuotoa 12 vuotta. Nyt Uutisvuotokin siirtyy MTV:lle ja suoraan Nymanin syliin.

– Planeetat olivat kohdallaan, ja oli oikea aika palata Uutisvuotoon. Se tuntuu yhtä paljon paluulta tuttuun kuin joltain uudelta. Vaikka ohjelman formaatti on tuttu, Maikkarin energia näkyy ohjelman tekemisessä. Minulle se vaikuttaa stimuloivalta yhdistelmältä, Peter kuvailee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkuperäistä brittiformaattia, Have I got news for you, on tehty vuodesta 1990. Suomalaisversio alkoi Ylellä vuonna 1998. Sen alkuperäisiä kapteeneita olivat Jari Tervo ja Tommy Tabermann.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuonna 2010 Nyman lähti Uutisvuodosta ei siksi, etteikö tekeminen ollut kivaa, vaan koska sanoo kaivanneensa uusia haasteita.

– Palaan ylituomariksi tietyllä tapaa oikeammalla habituksella. Roolihan on satiiri uutisankkurista, ja nyt minulla on siihen aito pohja.

”Olen pohjimmiltani faktaihminen, mutta en ole yliasiallinen tyyppi.”

Asiaohjelmissa marinoitu toimittaja on melkein kaivannut viihdemaustetta töihinsä.

– Olen pohjimmiltani faktaihminen, mutta en ole yliasiallinen tyyppi. Siksi Uutisvuodon yhdistelmä toimii minulle täydellisesti. Ohjelmalla on tärkeä hovinarrin rooli, kun se voi käsitellä yhteiskunnallisia asioita pilke silmäkulmassa, Peter kuvailee.

– Kutsun sitä demokratian viihteelliseksi työvälineeksi.

Uutisvuoto nauhoitetaan tuttuun tapaan perjantaisin. Sen uusina kapteeneina nähdään toimittaja Reetta Räty sekä juontaja Ilkka Uusivuori.

Uutisvuodon lisäksi Peter tekee oman yrityksensä kautta erilaisia viestinnän toimeksiantoja; seminaarikeikkoja, valmennuksia, ohjelmia.

”Vaihtelevien tehtävien kesken syntyy hyvää ristipölytystä.”

– Olen kiitollinen, millainen luksustilanne urallani nyt on. Vaihtelevien tehtävien kesken syntyy hyvää ristipölytystä.

Myös Peterin puoliso, Maija Lukkari-Nyman, on yksityisyrittäjä. Maija tekee juristin, kiinteistövälittäjän sekä sisustussuunnittelijan töitä ja pitää Maijan maailma -blogia.

– No joo, yrittäjyys on aina riski, mutta nykyelämässä niin on myös palkollisuus. Yrittäjähenkeä tarvitaan kaikessa työelämässä roolista riippumatta, Peter sanoo.

Uutisvuoto alkaa 5.1., MTV:llä lauantaisin kello 21.

Sisältö jatkuu mainoksen alla