Kuvat
Juha Salminen
Pete käyttää normioloissa eniten rahaa matkustamiseen. ”Haluaisin asua osan vuodesta ulkomailla jossain, missä on lämmintä, meri eikä ihan törkeän kallista.”
Pete käyttää normioloissa eniten rahaa matkustamiseen. ”Haluaisin asua osan vuodesta ulkomailla jossain, missä on lämmintä, meri eikä ihan törkeän kallista.”

Koronavirus sotkee myös Pete Parkkosen keikkakevään. – Jos keikkaa ei ole pariin kuukauteen, alitajuntani sanoo, että älä osta tässä kuussa sitä parin tonnin kitaraa.

Pete Parkkonen, 30, kertoo Me Naisten Viikko kukkarossa -haastattelussa (13/2020) olevansa rahankäyttäjänä järkevä nautiskelija.

– Ostan, mitä tarvitsen. En tuhlaamalla tuhlaa, mutta yleensä kaikki mitä tulee, myös menee, sillä elän hetkessä ja olen mukavuudenhaluinen.

Pete tienasi ensimmäiset rahansa jo teininä työskentelemällä vanhempiensa mainostoimistossa. Kun hän menestyi 18-vuotiaana Idolsissa, hän sai äkkiä 200 keikkaa, ja rahaa oli enemmän kuin koskaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Onneksi vanhemmat neuvoivat raha-asioissa, ja ostin tienesteilläni saunallisen ja parvekkeellisen kaksion Vuosaaresta, Pete kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tätä nykyä asunnon arvo on noussut. Pete on laittanut sen vuokralle ja asuu itse nyt Helsingin keskustassa.

Kuten muutkin esiintyvät artistit, Pete on tänä keväänä joutunut perumaan koronaviruksen takia keikkojaan. Loppukevään ja kesän keikoista ei ole vielä kenelläkään täyttä varmuutta.

– Tilanne on muuttunut viime aikoina niin nopeasti, että täytyy elää hetki ja päivä kerrallaan. En halua mennä asioiden edelle ja pyrin pitämään mielen positiivisena.

Siitä hän pitää huolen, että tili ei mene miinukselle.

– Jos keikkaa ei ole pariin kuukauteen, alitajuntani sanoo, että älä osta tässä kuussa sitä parin tonnin kitaraa.

Millaista arkea Pete elää, ja mihin hänellä kuluu arkena rahaa? Mihin Pete tuhlaa? Miten hän rahoitti viime vuonna tekemänsä 11 000 euroa maksaneen lomamatkansa? Lue Me Naisten tuoreesta numerosta 13/2020. Digilehden voit lukea täältä.

Ekku1

Kyllä nämä tämän päivän nuoret laulajat saavat helpolla paljon rahaa. Vanhaan aikaan sai laulajat painaa vuosikymmenen 200- 300 keikkaa vuodessa. Jostain muualta nämäkin isot palkkiot ovat pois. Raha ei kasva puussa toisin kuin monet nuoret kuvittelevat. Toisin sanoen ne ovat pois yhteisistä verotuloista tai verovähennyksinä mainostuloissa jne. Eli palkkioita pitäisi maailmanlaajuisesti laskea n. 50% nyt alkuun. Ja toki niin tulee myös nyt tapahtumaankin koronan vuoksi. Joka loppujen lopuksi tervehdyttää taloutta kun rahat jakautuvat hieman tasaisemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla