Riina-Maija Palanderilla on takanaan ensimmäinen viikko uudessa työssä. Kalle on nyt vuorostaan kantanut vastuun kodista. Kuva: Jonna Öhrnberg
Riina-Maija Palanderilla on takanaan ensimmäinen viikko uudessa työssä. Kalle on nyt vuorostaan kantanut vastuun kodista. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kalle ja Riina-Maija Palander viihtyivät vuosia ulkomailla, mutta ovat nyt palanneet Suomeen Riina-Maijan uuden työn perässä.

Ex-alppihiihtäjä Kalle Palander ja puoliso Riina-Maija ovat asettuneet Suomeen ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Ranskassa viime vuodet asunut pari on miettinyt Suomeen muuttoa jo pitkään, mutta asia konkretisoitui, kun Riina-Maija sai vuosien etsinnän jälkeen kiinnostavan työn.

– Olen myynti-markkinointijohtajana logistiikkayrityksessä. Yrityksestä otettiin yhteyttä, ja olin vähän ihmeissäni, sillä en ollut koskaan ajatellut, että voisin lähteä logistiikka-alalle. Tällä viikolla huomasin, että tämähän on mageeta hommaa, Riina-Maija kertoo.

– Olimme miettineet Helsinkiin muuttoa pitkään. Ongelmana oli, että emme olisi voineet lähteä raahaamaan itseämme tänne ilman mitään syytä. En olisi voinut tulla tänne vain kotiäitiä leikkimään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusi koti löytyi Vantaalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Riina-Maijalla on takanaan ensimmäinen työviikko. Sen aikana Kalle on vuorostaan ottanut vastuun perheestä ja kolmesta kotona vielä asuvasta lapsesta. Perheen nuorimmaiset, kaksoset, ovat esikoulussa.

– Olen joutunut, tai siis saanut, viedä lapsia kouluun, kun Riinis on ollut töissä, Kalle sanoo.

– Tilanne on nyt kaikille uusi, sillä olen ollut töissä yhdeksän tuntia ja sen jälkeen olen niin poikki, että lenkitän koirat ja painun unille, ulkomailla perheen arjesta pitkälle vastannut Riina-Maija kertoi.

Kalle tekee jatkossakin reissutöitä, joten myös perheen logistiikkaan pitää äidin työn myötä keksiä uusia ratkaisuja.

Perheellä on yhä kodit Ranskassa, Virossa ja Torniossa, jossa perhe yrittää viettää aikaa viikonloppuisin ja lomilla. Riina-Maijan hevoset ovat nyt Virossa.

Riina-Maija arvelee, että heillä on Suomen suhteen kuherruskuukausi päällä.

– Sanoin juuri, että olen nauttinut lumesta ja pimeydestä. Täällä on myös niin puhdasta. Lapsetkin ovat innoissaan, kun he menivät metsään ensimmäisenä eskaripäivänä.

– Monen suomalaisen kannattaisi asua ulkomailla, niin he osaisivat sen jälkeen arvostaa Suomea. Sitä, miten kaikki täällä toimii ja on helppoa ihan nettiliittymän tilaamisesta lähtien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla