Salitreeni oli Anni Vuohijoelle aluksi lääke veljen kuolemasta johtuvaan suruun. Kuva: Karoliina Paatos
Salitreeni oli Anni Vuohijoelle aluksi lääke veljen kuolemasta johtuvaan suruun. Kuva: Karoliina Paatos

Nuorempana painonnostaja Anni Vuohijoki koki elävänsä jonkun toisen elämää. Koulukiusaaminen ja veljen kuolema saivat Annin tuntemaan itsensä pahasti vääränlaiseksi.

Painonnostaja Anni Vuohijoki, 30, kuvitteli aina, että hänestä ei ole urheilijaksi. Että hänellä ei ole sisua siihen. Syynä oli koulukiusaaminen ala-asteella.

– Minulle jäi pysyvästi olo, että minussa on jotain pahasti väärin. Etten ole hyvä missään. Kun ihmistä on kiusattu, kokemus vaikuttaa kaikkiin valintoihin koko loppuelämän, Anni kertoo.

Myös veljen kuolema sai Annin tuntemaan olonsa yhä pahemmin vääränlaiseksi.

– Ajattelin, että minussa on oltava jotain vialla, kun minulle tapahtuu tällaista.

Lauri-veli kuoli pahoinpitelyn seurauksena, kun Anni oli 18-vuotias. Tragedian jälkeen sisko sulkeutui itseensä, kielsi oman herkkyytensä eikä antanut itsensä itkeä.

– Minua ärsytti, kun vanhempani surivat ja puhuivat Laurista. Olin paljon öitä poissa kotoa, ja äiti huolestui, missä olen. En vastannut hänelle aamuneljältä, kun hän yritti soittaa monta kertaa.

Välillä Anni saattoi kutsua kaverinsa jäätelölle ja yritti käyttäytyä kuin mitään ei olisi tapahtunut.

– Veljeni oli kuollut, mutta muut surivat sitä enemmän kuin minä itse, hän sanoo.

– Nyt häpeän sitä lisätuskaa, jonka aiheutin läheisilleni.

Salitreenistä tuli pakoreitti. Nostaessaan painoja Anni huomasi, että Lauri pysyy poissa ajatuksista. Pian muut huomasivat, että hän on vahva.

– Minä, joka en ole hyvä oikein missään, olinkin hyvä tässä lajissa.

Nyt Vuohijoki elää omalta tuntuvaa elämää: opiskelee unelma-alaansa lääketiedettä, on onnellisesti naimisissa ja ajattelee, että olympiamenestys voi tulla lahjana, kunhan muu elämä on kunnossa. Myös kiltteys muita kohtaan on löytynyt.

Miten Anni Vuohijoki toipui veljensä kuolemasta? Kuinka hän rakastui aviomieheensä? Miten hän valmistautuu tuleviin olympialaisiin ja tulevaisuuteen? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 28/18 tai täältä. Digitaalista näköislehteä pääset lukemaan täältä.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.