– Toivoisin kovasti perheenlisäystä, pikkusisarusta Emmalle. Nykyinen työni tekee kuitenkin asiasta vaikean, pääministeri Sanna Marin sanoo.

Suomen pääministerin kalenteriin ei viime kuukausina ole mahtunut rentoja hetkiä.

– Kevät on ollut poikkeuksellinen. Se on ainoa sana, jolla voin sitä kuvata, Sanna Marin, 34, sanoo.

– Erityisesti maalis-huhtikuussa tein hyvin pitkiä työpäiviä aamusta iltaan seitsemänä päivänä viikossa. Hallitus kokoontui usein, ja pöydällä oli aina isoja asioita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koronan aiheuttamat poikkeusolot ja käyttöön otettu valmiuslaki vaativat paljon neuvotteluja. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mitä vaikeampi tilanne ja kovempi paine, sen tyynempi olen. Olen hyvin tehtäväorientoitunut ihminen ja keskityn aina ratkaisujen löytämiseen.

Perhe asuu pääministerin virka-asunnossa Kesärannassa. Puoliso Markus Räikkönen tekee Kesärannasta etätöitä, ja pääministerin 57-vuotias äiti pitää silmällä lapsenlastaan, kaksivuotiasta Emmaa.

– Kasvattajana minä olen meistä se lepsuin. Isä ja mummi asettavat Emmalle enemmän rajoja.

Me Naisten haastattelussa (23/2020) Sanna Marin kertoo kohtaamisestaan puolisonsa kanssa.

Pariskunta tapasi 2004, samana vuonna, kun Sanna Marin kirjoitti ylioppilaaksi.

– Olemme monin tavoin samanlaisia. Jo tavatessamme täydensimme toistemme lauseet, hän kertoo.

– En suinkaan suunnitellut tapaavani 18-vuotiaana elämäni miestä, se vain meni niin. Minkäs sille mahtaa, että oikea ihminen sattui kohdalle niin varhain. Kipuilin aluksi asian kanssa, koska olin ajatellut viettää vapaata ja itsenäistä nuoruutta. Mutta ei toista voi laittaa sivuun siksi, ettei hän sovi senhetkisiin suunnitelmiin. Ihmisiä pitää arvostaa.

– Rakkautta ei voi sivuuttaa, eikä elämää suunnitella valmiiksi. Edelleen puolisoni on se, joka saa minut nauramaan.

Sanna Marinilla on myös uusi perheeseen liittyvä toive.

– Toivoisin kovasti perheenlisäystä, pikkusisarusta Emmalle. Nykyinen työni tekee kuitenkin asiasta vaikean. Ministerin tehtävä lienee Suomessa ainoa, jossa ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen, hän sanoo.

– Naisena ei voi ajatella, että palaan perheasiaan sitten joskus uran jälkeen. Asia on ajankohtainen silloin kun se on.

Miten Sanna Marin kertoo selvinneensä kevään koronapyörityksessä? Miten stressi hänessä näkyy? Miltä kansainvälinen huomio on hänestä tuntunut? Miten pääministeri arvelee Suomen selviytyvän koronakriisistä? Lue Me Naisten tuoreesta numerosta 23/2020. Tuoreen digilehden pääset lukemaan täältä.

Järki käteen

Vierailija kirjoitti:
Vilustuminen, tavisduunarille olis naurettu jos olis vilustuminen takia pyytäny saikkua. Tekosyy, ja oikea on raskaus, pahoinvointi tms. Miksei asiaa ole tiukattu lehdissä napakasti!!!!

Ei varmaan kyllä koronan aikana kukaan sano edes duunarille noin...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vilustuminen ja siitä viikko sairauslomaa sai jo silloin hälytyskellot soimaan, että taitaa olla sanna raskaana. Vilustuminen! Hah. Syy kuin 50-luvulta, eli tekosyy tähän päivään. Ihme, ettei asiasta kukaan toimittaja yhdessäkään lehdessä kirjoittanut tiukasti. Outoa hyysäystä!!!!!!!!

Ei tietenkään ollut vilustuminen kuin alkusyy. Sannalla on pitkittynyt yskä ja ääni käheytyy, ei silloin voi missään eduskunnassa yskiä ja häiritä istuntoa! Ihminen on pääministerikin ja oikeus parantua rauhassa ilman mitään median spekulaatioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla