Jos joku vielä miettii, onko kuninkaallisilla enää 2000-luvulla mitään todellista merkitystä, kannattaa kurkata, mitä tuore Sussexin herttuatar Meghan Markle parhaillaan puuhaa. 

1. Feministi, joka tekee valtavasti töitä tasa-arvon eteen

Jo 11-vuotiaana Meghan Markle kirjoitti kirjeen eräälle pesuaineyhtiölle ja vaati, että mainoksissa myytäisiin pesuainetta naisten sijaan kaikille amerikkalaisille – mainos tosiaan muutettiin nuoren Meghanin vaatimuksesta. Feministinä hän on toiminut muun muassa YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin lähettiläänä. Hänen tavoitteenaan on vaikuttaa siihen, että naiset ottaisivat enemmän vastuuta ja valtaa.

Ensimmäisellä valtiovierailullaan Irlannissa Meghanin on kerrottu jopa keskustelleen aborttilainsäädännöstä aktivistien kanssa. Tällaista kantaaottavuutta ei ole kuningashuoneessa tavattu harrastaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Edesauttaa monikulttuurisuutta Iso-Britanniassa

Meghan kasvoi Yhdysvalloissa ja hänen äitinsä Doria Ragland on afroamerikkalainen. Meghan on voimaannuttava roolimalli tummaihoisille Iso-Britanniassa, koska kuninkaallisilla on maassa iso symbolinen merkitys. Meghanin liittyessä hoviin brittien suhtautuminen rotukysymykseen muuttui lopullisesti: onhan nyt todennäköistä, että kuningattarella on joku päivä osittain tummaihoinen lapsenlapsenlapsi.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3.  Älyttömän kova vaikuttaja muotimaailmassa

Meghan Marklesta on tulossa kaikkien aikojen muoti- ja tyylivaikuttaja. Hän on onnistunut kasvattamaan myyntilukuja ja muuttamaan mielikuvia niistä brändeistä, joita hän käyttää. Muotibisnes on merkittävä maailmantalouden haara, joten ei suinkaan ole se ja sama, mitä Sussexin herttuatar pistää päälleen.

4. Tuulettaa käsityksiä siitä, miten kuninkaallisten tulisi edustaa

Kuninkaalliset ovat perinteisesti olleet pönötyksen mestareita. Meghan on todennut, ettei halua olla mikään edustusrouva. Sen sijaan hän on poliittisesti aktiivinen nainen, joka on kritisoinut Donald Trumpia ja ollut harmissaan brexitistä. Jää nähtäväksi, rohkaistuvatko muutkin brittikuninkaalliset jatkossa räiskyvämmiksi ja kantaaottavammiksi. 

5. Todellinen pioneeri etiketin suhteen

Meghan ei ole seurannut kuninkaallista etikettiä orjallisesti. Ehkä liian räikeä valkoinen kynsilakka ja laukku väärällä olalla ovat ensimmäisiä askelia päivitetylle etiketille hovissa. Pienet rikkeet kuninkaallisessa tapakulttuurissa ovat aiemminkin olleet ensimmäisiä askelia kohti isompia muutoksia, kuten avioeron sallimista myös kuninkaallisille. Katsokaa vaikka prinsessa Margaretia.


 

Ottiko kantaa jopa aborttilain...

Kuviteltu mutta todellinen keskustelu: "Sinulla on tuommonen ja minua tämmönen. Tehdäänpä nyt niin että panen tämmösen tuommoseen ja liikutellaan edestakaisin 100 kertaa. Sitten menet 24 viikon sisällä lääkärille, joka poistaa hauskanpitomme hedelmän jo raakileena koska viimeistään tuolle viikolle saakka saa poikkeustapauksessa poimia. Globaalisti noita hedelmiä kuskataan kaatopaikoille 1 miljardi kpl / 20 vuotta, mutta valistustyön seurauksena viime vuosina tahti on jopa puolittunut tuosta."

Sisältö jatkuu mainoksen alla