Jos joku vielä miettii, onko kuninkaallisilla enää 2000-luvulla mitään todellista merkitystä, kannattaa kurkata, mitä tuore Sussexin herttuatar Meghan Markle parhaillaan puuhaa. 

1. Feministi, joka tekee valtavasti töitä tasa-arvon eteen

Jo 11-vuotiaana Meghan Markle kirjoitti kirjeen eräälle pesuaineyhtiölle ja vaati, että mainoksissa myytäisiin pesuainetta naisten sijaan kaikille amerikkalaisille – mainos tosiaan muutettiin nuoren Meghanin vaatimuksesta. Feministinä hän on toiminut muun muassa YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin lähettiläänä. Hänen tavoitteenaan on vaikuttaa siihen, että naiset ottaisivat enemmän vastuuta ja valtaa.

Ensimmäisellä valtiovierailullaan Irlannissa Meghanin on kerrottu jopa keskustelleen aborttilainsäädännöstä aktivistien kanssa. Tällaista kantaaottavuutta ei ole kuningashuoneessa tavattu harrastaa.


2. Edesauttaa monikulttuurisuutta Iso-Britanniassa

Meghan kasvoi Yhdysvalloissa ja hänen äitinsä Doria Ragland on afroamerikkalainen. Meghan on voimaannuttava roolimalli tummaihoisille Iso-Britanniassa, koska kuninkaallisilla on maassa iso symbolinen merkitys. Meghanin liittyessä hoviin brittien suhtautuminen rotukysymykseen muuttui lopullisesti: onhan nyt todennäköistä, että kuningattarella on joku päivä osittain tummaihoinen lapsenlapsenlapsi.  

3.  Älyttömän kova vaikuttaja muotimaailmassa

Meghan Marklesta on tulossa kaikkien aikojen muoti- ja tyylivaikuttaja. Hän on onnistunut kasvattamaan myyntilukuja ja muuttamaan mielikuvia niistä brändeistä, joita hän käyttää. Muotibisnes on merkittävä maailmantalouden haara, joten ei suinkaan ole se ja sama, mitä Sussexin herttuatar pistää päälleen.

4. Tuulettaa käsityksiä siitä, miten kuninkaallisten tulisi edustaa

Kuninkaalliset ovat perinteisesti olleet pönötyksen mestareita. Meghan on todennut, ettei halua olla mikään edustusrouva. Sen sijaan hän on poliittisesti aktiivinen nainen, joka on kritisoinut Donald Trumpia ja ollut harmissaan brexitistä. Jää nähtäväksi, rohkaistuvatko muutkin brittikuninkaalliset jatkossa räiskyvämmiksi ja kantaaottavammiksi. 

5. Todellinen pioneeri etiketin suhteen

Meghan ei ole seurannut kuninkaallista etikettiä orjallisesti. Ehkä liian räikeä valkoinen kynsilakka ja laukku väärällä olalla ovat ensimmäisiä askelia päivitetylle etiketille hovissa. Pienet rikkeet kuninkaallisessa tapakulttuurissa ovat aiemminkin olleet ensimmäisiä askelia kohti isompia muutoksia, kuten avioeron sallimista myös kuninkaallisille. Katsokaa vaikka prinsessa Margaretia.


 

Ottiko kantaa jopa aborttilain...

Ottiko Meghan kantaa jopa aborttilainsäädäntöön? 5 syytä, miksi Meghan Markle voi todella muuttaa maailmaa

Kuviteltu mutta todellinen keskustelu: "Sinulla on tuommonen ja minua tämmönen. Tehdäänpä nyt niin että panen tämmösen tuommoseen ja liikutellaan edestakaisin 100 kertaa. Sitten menet 24 viikon sisällä lääkärille, joka poistaa hauskanpitomme hedelmän jo raakileena koska viimeistään tuolle viikolle saakka saa poikkeustapauksessa poimia. Globaalisti noita hedelmiä kuskataan kaatopaikoille 1 miljardi kpl / 20 vuotta, mutta valistustyön seurauksena viime vuosina tahti on jopa puolittunut tuosta."
Lue kommentti

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti
Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.