Meidän Perhe
Siskon kanssa tapellessa on pakko säädellä tunteitaan. Se on erittäin tärkeä elämäntaito. Kuva: ShutterStock
Siskon kanssa tapellessa on pakko säädellä tunteitaan. Se on erittäin tärkeä elämäntaito. Kuva: ShutterStock

Sisko opettaa ongelmanratkaisutaitoja, empatiaa ja toisten kunnioitusta. Ja lievittää stressiä!

Vaikka sisko saattaa raastaa hermojasi, hän on silti paras ystäväsi, selviää Brighman Youngin yliopiston tutkimuksesta. Sisko kehittää ihmisen sosiaalisia taitojaan kuten kommunikointi-, kompromissi- ja neuvottelukykyä. 

Näistä viidestä syystä sisko tekee sinustakin paremman ihmisen:

1. Sisko tekee hyvää mielenterveydelle

Masentaako? Soita sisarellesi. Amerikkalaisessa Journal of Family Psychology -julkaisussa kerrotaan, että sisaruus tekee hyvää itsetunnolle ja henkiselle hyvinvoinnille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vielä enemmän on etuja siitä, jos sisarus on sisko. Brigham Youngin yliopiston tutkimus nimittäin osoittaa, että ihmiset, joilla on sisko, tuntevat harvemmin yksinäisyyttä, rakkaudettomuutta, syyllisyyttä, epävarmuutta ja pelkoa. Siskolla on siis iso rooli mielenterveyden ylläpitäjänä. Ja kun vanhemmista aika jättää, juuri sisko on se, joka varmimmin pitää yhteyttä muihin sisaruksiin ja vahvistaa näin yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä perhesuhteita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siskolla on siis iso rooli mielenterveyden ylläpitäjänä.

2. Olet myötätuntoisempi siskosi takia

Jos sinulla on sisko, sinusta tulee todennäköisemmin antelias ja kiltti. Kun sisko osoittaa sinulle rakkautta ja kiintymystä, se lisää sinussa myötätuntoa ja epäitsekkyyttä. Vaikka siskojen välisessä suhteessa olisikin konflikteja (ja todella, yleensä on!), siskojen osoittama kiintymys vaikuttaa jopa vahvemmin kuin hyvä ja lämmin suhde vanhempiin. Ja siskon kanssa tapellessa on pakko säädellä tunteitaan. Sekin on erittäin tärkeä elämäntaito.

3. Olet parempi kommunikoimaan, koska sinulla on sisko

Kasvoitko riidanhaluisen ja fyysisesti vahvemman isosiskon kanssa? Silloin olet luultavasti parempi käsittelemään vaikeita argumentteja eivätkä haastavat tilanteet leviä käsiisi, Sibling Effect -kirjan kirjoittaja Jeffrey Kluger kertoo Huffington Postille. Ihmiset, joilla on fyysisesti heikompi, epävarmempi tai neuvoja tarvitseva pikkusisko, puolestaan muovautuvat hoivaavimmiksi ja empaattisemmiksi.

Sisko auttaa selviytymään elämän haasteista ja lievittää stressiä.

Brigham Youngin yliopiston tutkimus osoittaa, että veljet, jotka kasvavat siskon tai siskojen kanssa, ovat parempia kommunikoimaan naisten kanssa kuin perheen ainoat poikalapset tai pojat, jotka ovat kasvaneet veljien kanssa. Tämä toimii muuten myös toisinpäin. Vastakkaista sukupuolta oleva sisarus auttaa ymmärtämään toista sukupuolta myös yleisemmin, mikä edesauttaa kommunikaatiota toisen sukupuolen kanssa.

4. Opit siskoltasi itsenäisyyttä ja kunnianhimoa

Ulsterin yliopiston tutkijan Tony Cassidyn mukaan siskon kanssa kasvanut ihminen on päättäväisempi ja kunnianhimoisempi kuin veljen kanssa kasvanut. Perheissä, joissa on tyttöjä, rohkaistaan saavuttamaan tavoitteita itsenäisemmin ja kasvatetaan ajattelemaan päämäärätietoisesti – aina voi tehdä vähän paremmin.

5. Siskosi auttaa sinua saavuttamaan tasapainon

Cassidy on myös saanut selville, että siskon kanssa ihmisen on mahdollista saavuttaa sisäinen rauha – olla onnellisempi ja optimistisempi kuin muut. Sisko auttaa selviytymään elämän haasteista ja lievittää stressiä, koska hänen kanssaan opit ilmaisemaan tunteita. Tunteiden ilmaisu tekee hyvää psyykkiselle terveydelle, ja tutkimuksen mukaan naiset ovat usein miehiä parempia tunteiden ilmaisussa ja kommunikaatiossa. 

paras pikkuveljeni..

On kuusi  siskoa en usko  juttuun!Olen  aina  ollut kateellinen veljelleni ja hänen kavereilleen hän niin suora  reilu kavereiden  kanssa turha supinaa  ei ikinä naisten tyyliin . Òlen  veljeni kanssa  eniten tekemisissä hän on niin hauska kuten kaverinsakin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla